Buna ziua! Am primit urmatorul raspuns de la AJPIS:
dupa verificarea dosarului dvs. de acordare a dreptului de indemnizatie pt CC, precum si a documentelor restituite la DAC de catre AJPIS cu adresa nr....(21.11.2012), a reiesit faptul ca prin cererea formulata de dvs ati solicitat drepturile prevazute de art. 9, alin (6) - indemnizatie suplimentara, din OUG nr. 11/2010 cu modificareile si completarile ulterioare, in conditiile in care la data inregistrarii cererii, dreptul la indemnizatie pt CC XX(al doilea copil) era deja incetat.
Avand in vedere ca dosarul a fost instrumentat de DAC, AJPIS a remis cererea dvs la acea data institutiei in cauza, pt clarificare, fara a emite decizie de respingere si intrucat in conformitate cu prevederile art. 19 alin (2) din HG , cu modificarile si completarile ulterioare, primariile au obligatia sa verificedocumentatia depusa de solicitanti si sa transmita agentiilor teritoriale dosarele complete, cu toate documentele justificative corespunzatoare dreptului solicitat, va rugam ca orice plangere/sesizare cu privire la acordatrea/neacordatrea drepturilor prevazute de OUG 111/2010, sa o indreptati catre institutia mentionata.
Multumesc pt raspuns.
Trebuie sa ma adresez unui avocat, sa faca sesizarea, sau sa fac eu insami?
Am depus cerere pt indemnizatie si pentru al doilea copil, in noiembrie, dupa ce a aparut in octombrie Hotararea nr. 1291, dar am primit un telefon de la Serviciul Social unde am depus cererea, ca Fortele Muncii ne-au refuzat-o.
Inrebarea mea este daca am dreptul sa beneficiez de indemnizatie crestere copil si pentru al patrulea copil?
Am 4 copii, prima nascuta in dec. 2008, al doilea in iulie 2010, iar in aprilie 2012 am nascut gemeni.
Momentan primesc alocatie numai pentru unul dintre gemeni.
Hotararea nr. 1291 schimba paragraful O.U.G. nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, in care este mentionat ca se acorda numai pt primele 3 nasteri...
Este cineva care sa ma lamureasca? Mersi.