avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate florinnet79

Activitate florinnet79

Răspuns la discuția Accident cu un biciclist
Nu. Nu m-am exprimat eu corect. Am oprit pe contrasens si am oprit langa un alt autovehicul parcat pe sensul opus. Ce s-a intamplat mai exact. Masina langa care am oprit nu mai avea curent. Eu am oprit paralel cu ea sa pot sa ii dau curent de la baterie sa porneasca.
Eu nici acum nu am proces verbal de contraventie.
De 15 ani de cand am permisul asta este al doilea eveniment care duce la suspendarea dreptului de a conduce. Din cauza asta nu am dat multa atentie noii legi care spune ca pentru orice suspendare (30, 60, 90 de zile) trebuie sa merg sa dau acea testare
Răspuns la discuția Accident cu un biciclist
Azi trebuia sa iau permisul. Spun ca trebuia findca tocmai ce am mai luat o prelungire de 30 de zile pentru neprezentarea la testare.
Pe data de 16.08.2013 cand am fost la Politie sa depun rezolutia de la parchet si mi-a scris pe dovada suspendarea de 90 de zile am intrebat daca trebuie sa vin sa dau testarea si mi-au zis ca nu pot sa o dau pentru ca am mai beneficiat de reducere . Astazi au intrat in "sistem" si mi-au spus ca se mai adauga 30 de zile pentru neprezentare la testare.
Sunt complet ametit de articole si pana la urma nici nu stiu pentru ce am fost pedepsit. Eu stiam ca am permisul suspendat conform art. 103 alin.1 li.C. Accident cu victima= 90 de zile. In rezolutie scrie ca ma fac vinovat de : circulatia pe sens opus, cu exceptia cazurilor in care se efectueaza regulamentar manevra de depasire.
Am fost in audienta la comandant si cu parere de rau mi-a spus ca asta e situatia si ca ii pare rau ca am fost informat gresit de catre agentul de la ghiseu dar ca eu trebuia sa stiu legea si sa vin sa dau testarea. Pe dovada si pe rezolutie este trecut ceva iar intr-o scrisoare trimisa de la ei prin care ma instiinteaza ca nu mai am dreptul sa conduc este trecut alceva. In tot acest timp eu nu am primit nici un proces verbal de constatare. Acum eu nu stiu asa se procedeaza?
Răspuns la discuția Accident cu un biciclist
Cum pot pune poze? Am referatul facut de catre cei de la Politie.
Răspuns la discuția Accident cu un biciclist
Am primit ieri decizia de la Parchet cu neinceperea urmaririi penale. In schimb se pare ca voi ramane fara permis cel putin 60 de zile. Cu toate ca eu am declarat ca eram oprit pe contrasens agentul a scris in referat ca am circulat pe contrasens. Cam ciudat. Nu se ia in considerare si declaratia mea?
Daca este cineva avizat sa-mi spuna si mie cum trebuie sa procedez acum? Mie imi expira dovada pe 16 ( azi). De asemeni daca puteti sa-mi spuneti si ce suspendare ma asteapta pentru ca in prounere nu vad masura care se va lua impotriva mea. Articolul 101 alin.3 litera d este pe prima pagina.
Răspuns la discuția Accident cu un biciclist
Asa stiam si eu ca de la peste 10 zile in sus se considera vatamare corporala. Sincer daca ar costa pina in 500 RON ii platesc eu daunele dar omul cred ca vrea mii de euro. Ideea e ca nu ai cine sa vorbesti cu calm si omeneste. Sotia lui racnea la mine ca din gura de sarpe. Asta pina am cerut sa fie data afara sa putem sa discutam in liniste.
Buna Ziua!
Acum citeva zile am fost implicat intr-un accident cu un biciclist. Vina este a mea. Eu am patruns pe contrasens si am oprit langa o alta masina stationata pe partea dreapta. La citeva secunde am auzit un zgomot de frane si am vazut un biciclist cum increca sa ma evite dar nu a mai reusit si a intrat in capota masinii mele. Dupa impact am iesit din masina, l-am intrebat daca a patit ceva, a zis ca e OK. Am mutat masina de acolo si m-am dus sa vorbesc cu omul. A zis ca chiar nu are nimic, mi-am cerut scuze, am zis sa mergem totusi la spital sa faca anumite investigatii dar a refuzat. A plecat, eu am ramas acolo sa ma linistesc ca imi tremurau mainile si nu mai eram in stare sa conduc. Dupa trei sau patru minute vine omul inapoi si imi spune ca s-a strambat roata de pe spate de la bicicleta si este singurul lui mijloc de transport si nu mai are cu ce sa ajunga la munca. Vinovat fiind m-am oferit sa merg sa ii repar bicicleta. Am incercat sa bag bicicleta in portbagaj sa ma duc cu ea la reaparat dar nu incapea. Am vorbit cu omul ca si asa nu aveam bani la mine sa ma duc pana acasa sa iau bani pentru reparatie sa mearga cu mine si luam bicicleta dupa aia. A refuzat a zis ca el se duce acasa pe jos si sa merg eu la el acasa sa ii dau banii.
Cat am luat eu bani de acasa, l-am gasit pe drumul spre casa si am oprit acolo si i-am dat 100 Ron pentru reparatii la bicicleta. De acolo am plecat sa declar totul la Politie.
Am dat declaratie, mi-a fost recoltata alcoolemia si trimis sa-mi vad de treaba pana se prezinta omul la spital. (Am fost asigurat de cei de la politie ca victima se va prezenta la spital.) Am plecat de la politie si deja imi suna telefonul ca parca incepe sa il doara piciorul si parca ar vrea sa isi faca o radiografie, dar sa ii dau lui bani ca va face el mai tarziu. Atunci mi-am dat seama ca de fapt omul vroia bani nu radiografii. I-am zis ca il duc eu si ii platesc eu toate analizele dar bani lui nu ii dau. Omul a spus ca parca nu il mai doare si sa o lasam asa.
Ieri am fost sunat de catre agentul care cerceteaza cazul ca a fost omul la spital si si-a scos certificat medicolegal si ca se va deschide un dosar de urmarire penala. M-am prezentat din nou la politie, mi s-a suspendat permisul cu dovada de 15 zile. Azi a venit si victima sa dea declaratie si m-am dus si eu sa fiu prezent acolo cu toate ca nu era nevoie. Victima in baza certificatului medicolegal are 3 sau 4 zile de ingrijiri medicale (echimoza coapsa dreapta) dar omul vrea bani. Am fost sfatuit sa nu cad la nici o intelegere cu el momentan. Inca nu am apelat la un avocat. As vrea sa va intreb ce urmeaza si daca el fiind biciclist deci participant la trafic pot sa il despagubesc prin RCA
Buna Ziua!

Detin un PFA Taxi de aproximativ sase ani. Acum doua luni am fost la ITM si am intrebat daca pot sa angajez o persoana sa lucreze in schimburi cu mine si raspunsul lor a fost pozitiv. Este vorba de un verisor de al meu. Baiatul s-a apucat de scoli a dat examenul pentru atestat profesional, am facut formele de angajare si liber la munca. Toate bune pana intr-o zi cand la un control al celor din Primarie mi-a fost retinuta autorizatia taxi pana ma duc la ei la birou la discutii. Supus cum ma stiu m-am prezentat la biroul celor de la serviciul transporturi sa discut si sa imi i-au licenta inapoi. Aici Am fost avertizat intai verbal apoi ca sa fie ei si mai siguri au dat si in scris un Avertisment ca am incalcat Legea 38/2003 si conform articolului 52 alineatul 2 litera d nu pot instraina autovehiculul unei alte persoane sa efectueze activitatea de taximetrie.
Am incercat sa le explic ca ITM-ul si cei de la finante nu au nici o problema, dar ei spun ca fiecare e cu legea lui.
Am ciit mai sus ca s-au facut scrisori catre Primaria Bucuresti si ca raspunsul lor la aceasta chestiune ar fi fost pozitiv. As vrea sa ma ajutati si pe mine cu argumente sa pot face acelasi lucru la Galati unde in primarie se doarme cu legea sub perna. Am fost la mai multe birouri de consiliere juridica sa imi redacteze o scrisoare catre primarie si nu ma ajuta nimeni. Eu nu stiu sa o "compun" deoarece ma gandesc sa nu scap din vedere anumite aspecte sau articole. Va multumesc.