avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Activitate Pablos

Activitate Pablos

De aceea am si spus ca e situatia mai complexa; nu se intampla in Spania; ci pe domeniu .net
Aici domiciliez deocmdata, dar sunt cetatean roman; nu am cetatenie spaniola; insa banuiesc ca beneficiez de drepturi europene comune.Si ei comit infractiunile pomenite anterior la ei pe site, protejati de regulementul intern aprobat de mine cand m-am inscris; adica la ei pe site ei fac legea, chiar daca imi incalca drepturile; nu m-a bagat nimeni cu forta acolo.
Cat pana la ajunge sa-i protejez e cale lunga; situatia e tocmai inversa; eu vreau sa-i reclam; nu pentru ca au abuzat legal de mine ci pentru motivul ca m-au amenintat.
Intrebarea care o pusesem anterior era daca este intelep sa-i reclam sau nu. Caci sunt constient ca daca fac acest lucru; la fel de bine pot s-o faca si ei; motivele invocate de acestia fiind de exemplu afectarea imaginii publice, implicit a pierderilor materiale cauzate de eventualele mele demersuri. Sau pur si simplu pot sa-mi faca o inscenare; cunosc adresa mea de Ip si pot spune ca de pe aceasta adresa am facut niste magarii; pana sa se demonstreze ca nu e adevarat sau ceea ce zic ei nu este verificabil; trece o bucata de timp in care o sa fiu hartuit involuntar de diverse organe de ancheta. Eu tocmai de asta ma tem si de aceea ezit sa depun plangere impotriva lor; nu am puterea financiara de a riposta si in eventualitatea cazului in care mi se va da dreptate poate vor trece 2-3 ani; interval de timp in care frima respectiva se si poate desfiinta. De aceea mi-ar fi fost de folos experienta in litigii pe internet; caci nu cunosc absolut nimic legat de legislatia web
Am sa incerc sa fiu cat de succint, cu toate ca situatia este putin mai complexa.

Momentan lucrez in Spania; n-o duc asa de stralucit ca n-am venit la furat; dar e cu mult mai bine ca acasa.
Apelez la dumneavoastra, in ideea de a-mi da un sfat, daca dispuneti experienta in domeniu,caci ma aflu intr-un impas.
Mai pe scurt am bagat cativa bani, nu multi, intr-un joc browser productie a companii germane de jocuri online
In fine; am constientizat ca este pierdere de timp si de bani si i-am anuntat ca ma voi retrage
Urmarile au fost putin imprevizibile; sub paravanul termenilor si conditiilor de utilizare mi-au incalcat toate drepturile garantate de legislatia internationala; si anume:
dreptul de a avea o opinie; dreptul la intimitate si nu in ultimul rand dreptul la proprietate; pentru ca am platit ceva ce nu mai pot utiliza.
Pana aici nimic grav; m-am resemnat deja in privinta asta; mai grav insa este faptul ca moderatorii jocului m-au amenintat in repetate randuri sa tac din gura ca sa-mi fie bine; si prin mesaje private; ca sa nu-i vada lumea cat de ticalosi sunt.
Si aici apare dilema mea; tipii astia-mi cunosc Ip-ul real; implicit locatia mea exacta. Anuntandu-i ca le voi face plangere la politie pentru amenintari pe joc au schimbat foaia: m-au banat permanent sub pretextul ca-mi pastreaza contul in eventualitatea declansarii unor procese.
In final sa rezum: am suparat niste tipi care au castiguri destul de substantiale obtinute prin pacalirea consumatorilor si molestarea recalcitrantilor; avand propriile legi; mai presus de orice tratate si conventii internationale.
Si nu stiu cum sa procedez; m-as duce sa fac plangere la politia informatica care apartine de zona in care rezidez; dar mi-e ca acesti indivizi vor reactiona in forta; cu intimidari pe plan real sprijinite cu eventuale acuze false sau dari in judecata si nu in ultimul rand eventual cu suprimarea mea fizica. Asta-mi mai lipseste acu'; sa stau in tensiune cand mi se bate la usa; c-o fi politia cu cine stie ce scenarii, sau cine stie ce dubios cu intentii necunoscute.
Stiu ca suna putin a paranoia; nu m-a amenintat nimeni in acest sens; ele au fost mai voalate; (de genu' sa tac din gura si sa nu fac scandal ca sa nu avem probleme sau hai ca-ti dam un ban temporar, preventiv pe chatul general ca sa nu-ti mai vina vreodata ideea sa-ti exprimi nemultumirile) dar in zilele de azi, nimic nu este imposibil. Cand este vorba de castiguri si de amenintare cu pierderea lor; oamenii devin imprevizibili.
In concluzie ce m-ati sfatui sa fac? excluzand varianta cu intentarea unui proces companiei in cauza; nu dispun nici de resursele financiare adecvate nici de timpul necesar; as dori niste sfaturi de prevenire a materializarii unor ipotetice amenintari din partea respectivilor. Singura idee care mi-a venit pana acu a fost sa contactez organele de politie, sectia de criminialitate informatica si eventual sa fac publice nemultumirile mele in media.