avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Amenintari primite in legatura cu un joc online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Amenintari primite in legatura cu un joc online

Am sa incerc sa fiu cat de succint, cu toate ca situatia este putin mai complexa.

Momentan lucrez in Spania; n-o duc asa de stralucit ca n-am venit la furat; dar e cu mult mai bine ca acasa.
Apelez la dumneavoastra, in ideea de a-mi da un sfat, daca dispuneti experienta in domeniu,caci ma aflu intr-un impas.
Mai pe scurt am bagat cativa bani, nu multi, intr-un joc browser productie a companii germane de jocuri online
In fine; am constientizat ca este pierdere de timp si de bani si i-am anuntat ca ma voi retrage
Urmarile au fost putin imprevizibile; sub paravanul termenilor si conditiilor de utilizare mi-au incalcat toate drepturile garantate de legislatia internationala; si anume:
dreptul de a avea o opinie; dreptul la intimitate si nu in ultimul rand dreptul la proprietate; pentru ca am platit ceva ce nu mai pot utiliza.
Pana aici nimic grav; m-am resemnat deja in privinta asta; mai grav insa este faptul ca moderatorii jocului m-au amenintat in repetate randuri sa tac din gura ca sa-mi fie bine; si prin mesaje private; ca sa nu-i vada lumea cat de ticalosi sunt.
Si aici apare dilema mea; tipii astia-mi cunosc Ip-ul real; implicit locatia mea exacta. Anuntandu-i ca le voi face plangere la politie pentru amenintari pe joc au schimbat foaia: m-au banat permanent sub pretextul ca-mi pastreaza contul in eventualitatea declansarii unor procese.
In final sa rezum: am suparat niste tipi care au castiguri destul de substantiale obtinute prin pacalirea consumatorilor si molestarea recalcitrantilor; avand propriile legi; mai presus de orice tratate si conventii internationale.
Si nu stiu cum sa procedez; m-as duce sa fac plangere la politia informatica care apartine de zona in care rezidez; dar mi-e ca acesti indivizi vor reactiona in forta; cu intimidari pe plan real sprijinite cu eventuale acuze false sau dari in judecata si nu in ultimul rand eventual cu suprimarea mea fizica. Asta-mi mai lipseste acu'; sa stau in tensiune cand mi se bate la usa; c-o fi politia cu cine stie ce scenarii, sau cine stie ce dubios cu intentii necunoscute.
Stiu ca suna putin a paranoia; nu m-a amenintat nimeni in acest sens; ele au fost mai voalate; (de genu' sa tac din gura si sa nu fac scandal ca sa nu avem probleme sau hai ca-ti dam un ban temporar, preventiv pe chatul general ca sa nu-ti mai vina vreodata ideea sa-ti exprimi nemultumirile) dar in zilele de azi, nimic nu este imposibil. Cand este vorba de castiguri si de amenintare cu pierderea lor; oamenii devin imprevizibili.
In concluzie ce m-ati sfatui sa fac? excluzand varianta cu intentarea unui proces companiei in cauza; nu dispun nici de resursele financiare adecvate nici de timpul necesar; as dori niste sfaturi de prevenire a materializarii unor ipotetice amenintari din partea respectivilor. Singura idee care mi-a venit pana acu a fost sa contactez organele de politie, sectia de criminialitate informatica si eventual sa fac publice nemultumirile mele in media.

Cel mai recent răspuns: Pablos , utilizator 03:00, 10 Mai 2013
Daca toate acestea se intampla in Spania ar trebui sa luati legatura cu un avocat din Spania.
Daca ei comit infractiuni si dvs. ii ajutati...riscati sa aveti probleme penale acolo...
De aceea am si spus ca e situatia mai complexa; nu se intampla in Spania; ci pe domeniu .net
Aici domiciliez deocmdata, dar sunt cetatean roman; nu am cetatenie spaniola; insa banuiesc ca beneficiez de drepturi europene comune.Si ei comit infractiunile pomenite anterior la ei pe site, protejati de regulementul intern aprobat de mine cand m-am inscris; adica la ei pe site ei fac legea, chiar daca imi incalca drepturile; nu m-a bagat nimeni cu forta acolo.
Cat pana la ajunge sa-i protejez e cale lunga; situatia e tocmai inversa; eu vreau sa-i reclam; nu pentru ca au abuzat legal de mine ci pentru motivul ca m-au amenintat.
Intrebarea care o pusesem anterior era daca este intelep sa-i reclam sau nu. Caci sunt constient ca daca fac acest lucru; la fel de bine pot s-o faca si ei; motivele invocate de acestia fiind de exemplu afectarea imaginii publice, implicit a pierderilor materiale cauzate de eventualele mele demersuri. Sau pur si simplu pot sa-mi faca o inscenare; cunosc adresa mea de Ip si pot spune ca de pe aceasta adresa am facut niste magarii; pana sa se demonstreze ca nu e adevarat sau ceea ce zic ei nu este verificabil; trece o bucata de timp in care o sa fiu hartuit involuntar de diverse organe de ancheta. Eu tocmai de asta ma tem si de aceea ezit sa depun plangere impotriva lor; nu am puterea financiara de a riposta si in eventualitatea cazului in care mi se va da dreptate poate vor trece 2-3 ani; interval de timp in care frima respectiva se si poate desfiinta. De aceea mi-ar fi fost de folos experienta in litigii pe internet; caci nu cunosc absolut nimic legat de legislatia web

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare cu moartea care care Buna! Am si eu o problema. Mama mea a avut o relatie de cateva luni cu un tip(mentionez ca mama lucreaza inafara si astfel s-au cunoscut; el este de asemenea ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea vocală este ilegală dacă nu anunți înainte ? ADEX001 ADEX001 Bună seara! Un amic mă sună frecvent și mă amenință cu tot felul de lucruri. Mă gâdesc să-l înregistrez atunci când mă sună următoarea ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere, abuz in serviciu gabra66 gabra66 buna ziua! dupa cum am spus in titlu este vorba de un abuz in serviciu din partea unor politisti din craiova. detaliile sunt urmatoarele: in data de 1 ... (vezi toată discuția)