avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Înregistrarea vocală este ilegală dacă nu anunți ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Înregistrarea vocală este ilegală dacă nu anunți înainte ?

Bună seara!

Un amic mă sună frecvent și mă amenință cu tot felul de lucruri. Mă gâdesc să-l înregistrez atunci când mă sună următoarea dată.

Întrebarea mea este:

Ar fi legal să fac asta ? Adică, știu că atunci când vrei să înregistrezi pe cineva trebuie să-i spui înainte că va fi întregistrat. Ori, sună comic, căci în condițiile astea bănuiesc că nu m-ar mai amenința.

Deci, comit o ilegalitate dacă îl înregistrez atunci când m-o suna iar ? Intenția mea este să depun plângere. Iar ideal ar fi să am o înregistrare.
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2022
ADEX001, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:45, 19 Decembrie 2022
Inregistrati-l.
Inregistrarile realizate de dv nu constituie probe conform dispozitii in vigoare,eventual pot fi apreciate dovezi
Dv nu sunteti persoana autorizata,nu detineti baza tehnica acreditata iar inregistrarile nu sunt autorizate de catre autoritatile in drept
Dar nu prea-mi iese la socoteală.

Adică, în alte cuvinte, pot să fiu amenințat de dimineață până seara și n-am ce face ?

Adică aștept ca, conform amenințărilor, să pățesc ceva și abia apoi mă poate lua cineva în seamă ?

Nici n-am înțeles foar clar răspunsurile. Adică, am voie să-l înregistrez, dar nu sunt abilitat să fac asta ? Atunci nu mai înregistrez pe nimeni, nu ?

În condițiile astea, cum mă duc să fac plângere la poliție dacă n-am nicio dovadă ?
Inregistrati-l daca vreti sa aveti cu ce dovedi la politie.
Care-ar fi diferenta d.p.v. juridic (in instanta) dintre proba si dovada? In dex sunt cam similare ca definitii.
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2022
RoscaWork, utilizator

Alte discuții în legătură

Plangere penala ContSters153091 ContSters153091 Poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu o problema. O persoana a spus ca mi-a facut plangere penala la politie, pretinzand ca ii lipsesc din casa o suma ... (vezi toată discuția)
Masina bruneta89 bruneta89 Buna! am cumparat si eu o masina de la un fost sef am factura fiscala am dovada anaf este bagata la fisc pe numele meu. Am avut o intelegere verbala cu ... (vezi toată discuția)
Ce ma invata-ti s-a fac? Nikiii Nikiii Am avut un prieten de care m-am despartit din motive de gelozie,a ajuns pana la arunca benzina pe mine sa-mi dea foc ,am facut plangere la politie ,l-am data ... (vezi toată discuția)