avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala

Poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu o problema. O persoana a spus ca mi-a facut plangere penala la politie, pretinzand ca ii lipsesc din casa o suma de bani, acuzandu-ma ca eu i-am luat banii. cum pot sa aflu daca chiar exista acea plangere, ma duc eu personal la sectia respectiva? Intreb de ce? Numele persoanei respective?
Si pt faptul ca ma suna si ma ameninta si imi vorbeste foarte urat, eu pot sa ii fac plangere la politie, chiar daca nu am martori. ma suna doar noaptea. cum pot sa dovedesc? sau trebuie dovezi? acum nu ma mai acuza, chiar spune ca eu i-am luat.
a afirmat lucrul acesta fata de mai multe persoane.
ce pot sa fac?
ca sa vad daca exista acea plangere, cum pot sa dau declaratie, trebuie sa accept sa imi vina acasa citatie sau ma duc eu? intreb de ce? si cum pot sa scap de amenintari?
va rog mult de tot, daca poate sa ma lamureasca cineva....
pentru plangeri penale, ca ele sa fie credibile, trebuie dovezi clare.Eventual inregistrati convorbirile si apoi nu mai raspundeti la telefon noaptea...:confused:
Despre o presupusa plangere puteti afla numai cand va cheama politia sa va ia la intrebari, altfel nu.
Indiferent ca v-a facut plangere sau nu , eu zic ca cea mai buna varianta este cea a contraatacului . Asa cum spune si dna avocat mai sus , inregistrati convorbirea , si apoi depuneti dvs plangere la politie impotriva sa .
Cat despre infractiunea de furt , fara probe , este facuta degeaba .
persoana respectiva care ma acuza pe mine, a facut sau cel putin asa sustine ca mi-a facut plangere penala ca am furat, luat <nici eu nu stiu ce sa mai cred> problema care este ca acea persoana m-a sunat si mi-a spus maine dim la ora 8 sa fii la politie sa dai declaratie, de atunci au trecut ceva zile, a inceput sa ma sune si sa imi vorbesca urat, sa ma ameninte, sa recunosc ca eu am luat banii, ma provoaca, cred ca sa par eu vinovata. i-am spus de nenumarate ori ca nu am luat eu si de ce as face lucrul acesta? acum deja s-a ajuns la amenintari grave, a inceput sa imi fie frica, dar nu l-a modul ca sunt eu ma simt vinovata, ci pentru ca imi tot urla la tel ca daca stiu eu cine e, ce face, ca e o persoana importanta.

precizez ca tel imi e ascultat, de ce mai mult timp, numai ca de cateva zile, lucrurile parca au luat-o razna. cand sun pe cineva si vb despre ce s-a intamplat.... poc, ma suna si ma ameninta ca imi face, ca drege.... poate sa aduca doveni false? poate sa faca o inscenare?

dovezi concludente nu are cum sa aduca, chiar daca sustine ca m-a vazut pe camera, nu avea cum pt ca nu am pus mana sa iau acei bani. eu nu pot sa demonstrez ca nu am facut, dar stiu ca minte, pe mine ce m-a speriat e faptul ca o spune cu asa convingere, incat cred ca poate sa ajunga sa le fabrice.
a spus ca s-a luat amprente, de unde nu stiu, in acel loc unde sustine ca tinea banii, eu am umblat mult prea putin, si desi i-am vazut acum mult timp, nu am pus mana.

pe mine ce ma nelinisteste e faptul ca daca se ajunge la proces, sau la ceva de genul, cum poate sa ma gaseasca vinovata atata timp cat nu am luat nimic, dar acea persoana se inversuneaza sa demonstreza ca eu i-am luat. poate sa fabrice dovezi false?

eu vreu sa fac testul cu poligraful, e concludent? in ultimile zile am trecut pt clipe de panica si chiar a inceput sa imi fie frica de acea persoana.

acum intrebarea e daca chiar i-au disparut banii aceia pe care ii sustine ca ii avea in casa, daca politia nu-i gaseste, dar se da o sentinta si ma gaseste nevinovata, acea persoana mai poate face alte anchete, plangeri?

are voie sa ma sune si sa ma ameninte? si sa ma tracaseze ca sa ma aduca intr-o stare de disperare? cum pot legal sa il opresc?

In primul rand urmati cu incredere sfaturile pe care vi le-au da colegii de site.

Poate ar trebui sa detaliati,in ce conditii vi se fac aceste reprosuri si cum s-a ajuns la ele.
Poate ne aratati de ce considerati ca va este asculta telefonul.

In privinta testului poligraf,acesta nu constituie o proba decat cand este judecat impreuna cu alte probe,cand se coroboreaza cu acestea.
Eu,personal ,nu as sfatui pe nimeni sa faca acest test,pentru ca el in anumite situatii,care tin de problematica ,de eventualele afectiuni ,dar si de psihicul
fiecaruia,el inragistreaza mai mult teama decat activitatea cerebrala
Sunt de aceeasi parere cu domnul r.gabi , pentru considerentul ca , uneori , din cauza sperieturii si din dorinta ca testul poligraf sa iasa bine , de multe ori se intampla sa reiasa altfel decat ceea ce reiese din probele admise de lege .
Ori , tinand cont ca , intr-un proces penal , nevinovatia dvs este prezumata , obligatia de a aduce probe in acuzare este a partii care va acuza .
Nu cedati santajului psihic , si ca sa ii demonstrati ca si oamenii importanti dau socoteala in fata legii , depuneti plangere la politie , alaturi de inregistrare .
Cat despre ascultatul telefonului , este un subiect interesant , mai ales ca toata lumea are impresia ca atunci cand se aud goluri , bruiaje , etc , ar fi de la interceptari . Nici vorba . Ceea ce auziti dvs sunt de fapt interferentele de unde radio si camp electromagnetic prin care se propaga semnalul de retea telefonica .
Daca v-ar fi depus plangere , probabil ati fi fost citata deja .
Si mai trebuie sa faca si dovada posesiei respectivilor bani , plus sa se dovedeasca faptul ca ati sustras acei bani ( ati fost observata , sa se fi gasit asupra dvs etc ) .
Ori in conditiile de fata , daca adevarul este acesta prezentat de dvs , puteti sta fara griji .

Alte discuții în legătură

Amenintare telefonica anamaria3 anamaria3 Buna ziua! Am o intrebare:in cazul in care am fost amenintata de telefonic de catre o persoana a carei identitate o cunosc(fostul prieten),dar a sunat de pe ... (vezi toată discuția)
Explicati-mi va rog ce se poate intampla floricica_1986 floricica_1986 am sa va spun povestea pe scurt... prin luna martie am fost la un chef impreuna cu o prietena de-a mea. de la acel chef a disparut un telefon... Noi am fost ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o parere ! Martor Martor Buna ziua , intampin o problema in care am nevoie de niste sfaturi . Incep direct cu povestea ca mai apoi sa va spun cele intamplate : Intr-o zi am plecat sa ... (vezi toată discuția)