avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... explicati-mi va rog ce se poate intampla
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

explicati-mi va rog ce se poate intampla

am sa va spun povestea pe scurt...
prin luna martie am fost la un chef impreuna cu o prietena de-a mea. de la acel chef a disparut un telefon... Noi am fost acuzate ca l-am fi luat dat fiind faptul ca tipul al cui era nu ne cunostea, si pentru ca am stat pe patul lui, unde cica se afla telefonul si pentru ca noi am mai iesit din camera. a depus plangere la Politia Universitatii, am fost am dat declaratii, unde cu toate ca am fost fortata sa spun ca eu l-am luat (spunandumi-se ca toata lumea asta crede) nu am facut-o. acum dupa atata timp sunt chemata sa fac testul poligraf. Nu am luat acel telefon, nici macar nu l-am vazut. Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: floricica_1986 , utilizator 13:07, 16 Iunie 2007
mergeti sa faceti testul poligraf si nu va sustrageti in nici un fel cercetarilor desfasurate de organele de politie. Sigur in moimentul in care se vor termina cercetarile, in urma declaratiilor dumeavoastra, a martorilor (daca exista), a testului poligraf, parchetul va emite o ordonanta sau rezolutie de incepere sau neincepere a urmaririi penale impotriva dumneavoastra.

Sfatul meu este sa consultati un avocat.
cercetarile au fost suspendate chiar dupa ce am dat declaratia scrisa, cel putin asa s-a sustinut. "ne-am asteptat randul pt a da testul". cand merg sa dau testul trebuie sa merg insotita de un avocat?
nu neaparat, iar daca ati fost chemata sa faceti testul poligraf, dupa ce ati dat declaratia este clar ca cercetarile nu au fost incheiate.
Multumesc mult. as mai avea o ultima intrebare. dat fiind faptul ca e prima data cand "dau de probleme cu politia" si am emotii, mi-e si putin frica acest lucru ar putea influenta rezultatele testului? repet inca o data ca nu am nici o legatura cu acel telefon si nici macar nu l-am vazut.
Una sunt emotiile intalnirii cu Politia si alta emotiile legate de spunerea unei minciuni.Omul nu este construit sa minta si, de aceea, a fost inventat poligraful ,bazandu-se pe acest "defect" uman. Doar foarte putini oameni reusesc sa treaca peste instinctul acesta si sunt antrenati bine inainte. Deci , nici o grija la poligraf daca n-ati facut nimic. In alta ordine de idei , cel mai greu pe lume e sa ti dovedesti nevinovatia cand esti nevinovat. Asa ca , ati putea incerca si o ancheta pe cont propriu , pentru ca , cineva este totusi hotul. La petrecere nu puteau fi foarte multe persoane. Incercati sa stabiliti niste contacte cu acestia., discutati pe marginea subiectului , vedeti daca n-au fost telefoane de vanzare in perioada aceea , daca vreo persoana care se plangea de lipsa banilor a aparut brusc cu o suma, etc.Cineva la un moment dat vorbeste.Pana atunci , sustineti-va cauza si nu uitati de avocat.Bafta!

Alte discuții în legătură

Declaratie furt portofel Corina88 Corina88 Buna ziua!va rog sa m ajutati,am nevoie de parerea dumneavoastra.Pe data de 3 spre 4.06.09 colegul meu de apartament a sustinut ca si-a lasat portofelul in ... (vezi toată discuția)
Sa fac sau nu testarea poligraf ? Achimitom04 Achimitom04 Buna ziua ! Am si eu nevoie de un sfat, de la domnul avocat Lasconschi sau altcineva care ar putea sa ma ajute. Lucrez pe o ambulanta Smurd. In februarie ... (vezi toată discuția)
Furt în cămin studențesc, amenințare cu testul poligraf Gabiaaa Gabiaaa Buna ziua. Stau într-un camin studențesc cu inca 3 fete in camera. Zilele trecute una dintre ele S-a plâns ca i-ar fi dispărut un ruj, un sampon si o crema ... (vezi toată discuția)