Din cauza asta sint eu nedumerit. Eu sint in baza de date, insa de ce trebuie sa stie ei daca eu sint casatorit sau nu? Daca sint divortat sau nu? Daca am copii sau nu? Daca am copil si este cetatean roman, normal si el o sa fie in baza de date, asta nu inteleg de ce trebuie ei sa stie niste chestii care mi se par personale. Daca cineva se casatoreste/divorteaza de 2-3 pe an, aia tot schimba in baza de date, si la ce foloseste? Iar daca in alte tari ma cred pe cuvint daca sint casatorit sau nu, cred ca normal ar fi si in Romania sa ma creada la fel.
In opinia mea statul roman nu trebuie sa stie mai mult despre mine decit numele meu si numarul meu de pe cardul de identitate.
Va multumesc pentru raspuns.
Imi cer scuze, nu am mai folosit acest forum si nu stiu daca trebuie sa raspund la fiecare sau nu, asa ca o sa raspund la toate trei mesaje.
Ares_3@ Nu stiu ce inseamna CRDS, eu am pe pasaport simplu pe care este trecut domiciliu in strainatate, si am vrut numai sa il reinoiesc...asta a fost acum doi ani.
Av. Gabriel@ M-am casatorit in Statele Unite si casatoria nu a fost inregistrata in Romania, si nu inteleg de ce trebuie sa dovedesc daca sint casatorit sau nu, de ce nu doar sa ma creada de pe folrmularul pe care il completez, ca oricum nu vad ce folos as trage daca as spune altceva?
Justitiarul7@ Casatoria mea nu a fost niciodata inregistrata in Romania, si deci nu aveam cum sa figurez casatorit.
Deci eu ca sa-mi reinoiesc pasaportul trebuie sa ma duc in Romania sa inregistrez o casatorie de acum 8 ani, dupa care sa inregistrez un divort de acum doi ani, si nu numai ca trebuie sa le inregistrez, trebuie sa si dovedesc?!?
Inca o data, nu inteleg de ce trebuie sa dovedesc? De ce scrisul meu de pe formular nu este de ajuns? Este un act, nu? Eu ce scriu in acel formular e semnat de mine si tras la raspundere de catre statul roman daca mint. Ce poate o persoana cistiga sau pierde daca e inregistrata casatorita sau nu?
Buna ziua!
Locuiesc in Statele Unite de peste 10 ani si nu inteleg de ce trebuie trecuta starea civila pe pasaportul romanesc? Cred ca e un non-sens si prea multa birocratie. Pasaportul e personal nu de familie.
Sint intr-o situatie penibila unde nu am alta solutie decit sa mint.
Am fost casatorit cu un cetatean american si acum divortat.
Ca sa reinoiesc pasaportul, in formular a trebuit sa aleg "divortat", formularul a fost respins din motiv ca nu am atasat copie dupa decizia de divort recunoscut de o judecatorie din Romania, si cum nici macar casatoria nu a fost inregistrata in Romania, nu am alta iesire decit sa mint si ca sint necasatorit.
Daca vreau sa ma casatoresc acum si luna viitoare vreau sa aplic pentru pasaport, iar trebuie sa mint sa zic ca nu sint casatorit? De ce trebuie trecut pe pasaport starea civila? Si mai ales de ce trebuie sa DOVEDESC ca sint sau nu casatorit? In America nicaieri nu a trebuit sa dovedesc ca sint casatorit, absolut nicaieri nu mi-a cerut cineva sa vada macar actul sau copia de casatorie, nici la munca, nici la taxe, nici macar cand am facut imprumut sa cumpar casa.
Deci nu pot sa fac pasaport ca nu pot inregistra casatoria, si nu ma pot duce in Romania ca nu am pasaport!?!