Pe scurt :Am o societate comercială are a intrat in insolventa.INainte de a intra in insolventa am câștigat in instanța restituirea unei taxe de poluare de 12.000 lei.Intre timp societatea a intrat in insolventa, finantele au făcut recurs, eu am trimis citatia si decizia primei instanțe lichidatorului solicitandu-i sa reprezinte societatea in continuare dar el nu s-a prezentat la proces, pierzand astfel restituirea sumei de către finanțe. Mai mult după ce am pierdut procesul din cauza lui, lichidatorul solicita atragerea răspunderii administratorului.
Pot sa-i fac plângere penală pentru abuz in serviciu?Cum pot recupera prejudiciul cauzat?
As avea nevoie de puțin ajutor pentru un caz penal.
Pe scurt mi-i s-a furat un seif cu bani din casa, in timp ce eram plecat.Unul din hoti s-a destainuit unui prieten de-al sau care mi-a povestit mie despre ceea ce s-a întâmplat. L-am dus la parchet unde i-a povestit si procurorului cum s-a desfășurat furtul.Procurorul l-a întrebat dacă vrea sa scrie sau doar sa povesteasca.Martorul i-a povestit despre cum a avut loc furtul, au trecut doua luni si nici pana astăzi nu i-a luat declarație scrisă.
De la data cand a avut loc furtul au trecut deja patru luni, știm cine sunt autorii furtului, am depus si o cerere de urgentare la parchet in care am cerut audierea hotilor, perchezitii domiciliare si efectuarea testului poligraf.
Procurorul de caz refuza sa facă ceea ce am cerut, motivând ca mai trebuie probe deoarece hotii având banii in posesia lor sigur își vor pune avocati existând pericolul ca ei sa nu rezolve cazul iar eu sa nu-mi recupereze banii.
Ce este de făcut având in vedere ca hotii au început sa strice din bani iar prelungirea lucrurilor nu mă avantajeaza deloc existând pericolul sa nu mai recuperez nimic din suma furată care este foarte mare?