As avea nevoie de puțin ajutor pentru un caz penal.
Pe scurt mi-i s-a furat un seif cu bani din casa, in timp ce eram plecat.Unul din hoti s-a destainuit unui prieten de-al sau care mi-a povestit mie despre ceea ce s-a întâmplat. L-am dus la parchet unde i-a povestit si procurorului cum s-a desfășurat furtul.Procurorul l-a întrebat dacă vrea sa scrie sau doar sa povesteasca.Martorul i-a povestit despre cum a avut loc furtul, au trecut doua luni si nici pana astăzi nu i-a luat declarație scrisă.
De la data cand a avut loc furtul au trecut deja patru luni, știm cine sunt autorii furtului, am depus si o cerere de urgentare la parchet in care am cerut audierea hotilor, perchezitii domiciliare si efectuarea testului poligraf.
Procurorul de caz refuza sa facă ceea ce am cerut, motivând ca mai trebuie probe deoarece hotii având banii in posesia lor sigur își vor pune avocati existând pericolul ca ei sa nu rezolve cazul iar eu sa nu-mi recupereze banii.
Ce este de făcut având in vedere ca hotii au început sa strice din bani iar prelungirea lucrurilor nu mă avantajeaza deloc existând pericolul sa nu mai recuperez nimic din suma furată care este foarte mare?
Procurorul cam are dreptate.
Insa trebuie sa faca ceva.
Este adevarat ca hotii isi vor angaja avocat dar oricand isi vor angaja avocati.
Este posibil sa faca ceva dar sa nu va spuna.
Banuiesc ca dumneavoastra ati facut plangere penala. Sau si dumneavoastra doar ai povestit, fara sa scrieti, ce vi s-a intamplat.
Daca aveti plangere si sunteti nemultumit de modul in care decurge cercetarea puteti face plangere la procurorul ierarhic superior. Chestia asa cu faptuitorii care au bani si isi pot angaja avocati..este praf in ochi.
Imi suna cam ciudat raspunsul procurorilor. Deci conform procurorului pe Al Capone nu ar fi trebuit sa il salte niciodata pentru ca avea bani cu caruta! Si probabil nici pe Beeecali, ca si el are, nu?