avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzat de falsificare de banii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzat de falsificare de banii

un prieten de al meu este acuzat cu falsificare de bani,ceea ce este impotriva lui este ca are deja un dosar penal pentru furt dintr-un centru comercial,si declaratia unui individ care are deja mai multe dosare penale,pentru furt calificat,furt masini etc ,care a fost prins cu cateva sute de euro falsi si declara ca a primit de la prietenul meu.
sambata au facut perchizitie in casa prietenului,dar nu au gasit absolut nimic,la-u dus la sectie si au interogat cateva ore,si au spus ca vor pune detector de minciuna.
as vrea sa va intreb ce sanse are baiatul?eu i-am zis ca daca nu au gasit nimic impotriva lui nu are de ce sa se teme,ca numai declaratia unui talhar nu inseamna mult?
si daca vor pune la detector si acesta va arata ca minte,atat e ajuns?pentru ca stiu ca nici poligraful nu e 100%
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
errnest, utilizator
Rezultatul testului poligraf nu constituie mijloc de proba in sensul codului de procedura penala, cel mult putand constitui indicii temeinice pentru inceperea urmarii penale.
Pentru ca urmarirea penala sa se termine cu o solutie de trimitere in judecata, ar trebui un cumul de probe, care coroborandu-se sa duca la concluzia ca o persoana a savarsit o fapta penala cu vinovatie.
In principiu, ceea ce ati zis dv este corect, in sensul ca simpla declaratie a unei persoane in legatura cu asa-zisa participare a prietenului la savarsirea unei infractiuni nu este suficienta pentru a-l trimite in judecata,
Totusi, avand in vedere ca un proces penal este o chestiune foarte importanta(in conditiile in care prietenul are si antecedente penale, care ii pot agrava situatia) va recomand sa apelati la cunostintele unui avocat care sa-l asiste in timpul urmaririi penale.
Se pare ca nu exista dovezi, de vreme ce s-au gandit la detectorul de minciuni.Oricum, daca a pus in circulatie niste bani falsificati, si se va demonstra acest lucru, prin orice mijloace de proba, va trebui sa declare de la cine i-a primit, fiindca este posibil ca prietenul dvs. sa se afle in vreun grup infractional constituit in scopul falsificarii de valori.Iar pedeapsa pentru cel care pune banii in ciruclatie este aceeasi ca si pentru falsificatori( 3 la 12 ani).Faptul ca mai are inca un dosar sigur ii agraveaza situatia.Deci sa nu se bazeze in niciun caz pe faptul ca nu s-a gasit acasa nimic .Anchetatorii nu vor renunta asa usor.
Poligraful nu este suficient pentru se dovedi vinovatia cuiva.Sunt necesare si alt dovezi..
multumesc pt raspunsuri
mi-a zis ca vrea sa apeleze la un avocat
si nu se afla in nici un grup infractional,este un baiat de 19 ani...
Aşa cum v-a spus deja colegul meu testul poligraf nu este mijloc de probă şi nu poate fi condamnată o persoană numai în baza răspunsurilor de la acest test. Poliţiştii se vor sesiza din oficiu cu privire la fapata prietenului dvs. şi dacă vor aduna probe suficiente pe parcursul urmăririi penale îl vor trimite în judecată. Fapta de furt este în concurs cu cea de fals de monedăceea ce înseamnă că pedepsele se vor contopi şi o va executa pe cea mai mare. Sfatul meu e să-şi angajeze un avocat care să se ocupe de cele 2 dosare. Este interesul lui. Mult succes!
poate am zis eu gresit,dar dosarul cu furtul este deja incheiata,si are dosarul penal,doar am zis faptul ca are deja antecedente penale

Alte discuții în legătură

Furt alex10 alex10 Salut! Am o problema. In urma cu 10 luni,impreuna cu un prieten am furat o geanta de la o femeie,iar acum mi s-a dat citatie sa merg la politie,am mers si mi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua gaby_flo gaby_flo am o intrebare:am fost complice la un furt de telefoane,telefoanele le-am pastrat la prietenul meu in masina si fata care le-a furat ne-a cerut bani si noi am ... (vezi toată discuția)
Test poligraf stefan_000 stefan_000 Buna seara, am un prieten, care a fost prins luand mita o suma de bani, in urmare seful lui a dispus ca acesta sa fie testat cu detectorul de minciuni. va ... (vezi toată discuția)