Intr-un caz de furt reclamat Dupa declaratia mea..Am indicat politistului unde sunt lucrurile furate ! Dupa o luna de zile mi-au fost aduse la politie o parte din obiectele indicate de mine. Nu toate . Faptuitorul a spus politiei ca eu am dat lucrurile. In declaratia mea am solicitat politistului de caz sa efectueze o perchezitie. Care nu sa materializat nici pina azi. In schimb sa dat neinceperea urmariri penale ( NUP )- Pot cere politiei sau parchetului- Sa vad daca acest politist a solicitat procurorului efectuarea perchezitiei..INTREBARE ? CUM TREBUIA PROCEDAT ?
Nu se poate efectua perchezitie,numai cu daca sunt probe certe ca bunurile furate se afla acolo.
Percheziţia domiciliară ori a bunurilor aflate în domiciliu poate fi dispusă dacă există o suspiciune rezonabilă cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o persoană şi se presupune că percheziţia poate conduce la descoperirea şi strângerea probelor cu privire la această infracţiune, la conservarea urmelor infracţiunii sau la prinderea suspectului ori inculpatului .
In cursul urmaririi penale,procurorul poate sa ceara instantei,care i-ar reveni sa judece cauza,mandat de perchezitie.
In faza de judecata,poate sa ceara si instanta perchezitia.
Perchezitia se efectueaza de catre procuror,impreuna cu politia.
Bineinteles,ca politistul poate sa il instiinteze pe procurorul de caz,ca din probele stranse de el,ar fi indicata o perchezitie.
Dar si persoana vatamata,poate merge in audienta la procuror,sa ii aduca la cunostiinta,unde sa afla obiectele furate.