avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate iuliai

Activitate iuliai

Buna ziua.
Am un salariat caruia ii retin si virez lunar, catre un executor judecatoresc, o poprire infiintata de o banca. Salariatul a facut cere de incetare a popririi, deoarece banca “X”, a transferat creantele unei societati specializate, anexand la cerere, o copie dupa notificarea facuta de banca cu cele sus mentionate.
Cum trebuie sa procedez?
Salariatul ce ar trebui sa mai faca?

Va rog sa ma ajutati si astept raspuns pe adresa de e-mail.
Multumesc anticipat!

Multumesc pentru raspuns.
Si totusi avand in vedere alin.2 si 3 avem urmatoarea situatie:
1) Salar minim brut pe economie 750lei~~net pe economie 566 lei(jumatate cf.legii=283 lei).
2) Salariatul are brutul (4ore/zi) de 500lei~~net 349 lei.

- retinerile pentru plata titlurilor executorii vor fi in suma de 175 lei (349/2) sau 66 lei (349-283)?
Care este suma corecta?

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiași sume, urmărirea nu poate depăși jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanțelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părții ce depășește jumătate din acest cuantum.

Am un salariat cu timp partial 4ore/zi, sal.brut 500 lei/luna, am primit la firma infintare poprire de la executor judecatoresc pe 16.04.2013(datorii in banca) si de la ANAF infintare poprire pe 19.04.2013(venituri despagubiri). Am citit Codul de procedura civila, art.409 dar nu am inteles cat la% retin din salar (salariatul lucreaza doar aici) si care este ordinea de stingere a creantelor.