Apelez la dvs cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat privind situatia in care ma aflu: Recent am fost informat verbal ca punctul de lucru unde lucrez se inchide. Mentionez ca a fost facuta doar verbal, fara alte explicatii, urmand sa discutam detalii in vreo saptamana. Se pare ca sunt alte posturi disponibile si exista posibilitatea sa fiu redistribuit. Eu am un contract de munca incheiat in care se mentioneaza ca postul meu este intr-un centru de regiune (nu e mentionat nimic de punctul de lucru, am lucrat acolo pentru ca acolo am fost trimis). In acest centru de regiune au fost recent angajati alti oameni, in functia pe care o am si eu. Intrebarea mea este: tinand cont ca in contract postul pe care il ocup este cel din centru … ce vor desfiinta : postul din punctul de lucru sau postul din centru? Daca au facut recent au facut angajari este corect? Ma gandsc dpdv legal cam in ce situatie este angajatorul acum..
Al doilea aspect care ma intereseaza este ce pasi vor trebui respectatu de catre mine si de catre firma la care lucrez tinand cont de acest lucru? Chiar daca mi se ofera alt post ar trebui sa imi ofere o decizie de desfiintare? (daca imi ofera o pozitie inferioara …sunt obligat sa o accept?). As vrea sa stiu daca trebuie sa imi prezinte vreo dovada/ justificare a inchiderii punctului chiar daca voi continua sa raman angajat (eventual pe o alta pozitie). ma gandesc ac daca voi avea o pozitie inferioara… motivul trebuie cumva evidentiat, nu? (adica sa se faca diferenta intre o retrogradare ce poate fi imputata salariatului si aceasta situatie).
Totodata eu am contract pe perioada nedeterminata. Imi pot oferi un post inferior, pe perioada determinata?