vioji a scris:
.... ce vor desfiinta : postul din punctul de lucru sau postul din centru? Daca au facut recent au facut angajari este corect? Ma gandsc dpdv legal cam in ce situatie este angajatorul acum..
Din ce ati spus dvs se desfiinteaza postul de la punctul de lucru . Este corecta angajrea atata timp cat nu s-au facut concedieri.
.. Al doilea aspect care ma intereseaza este ce pasi vor trebui respectatu de catre mine si de catre firma la care lucrez tinand cont de acest lucru? ...
In practica, procedura este urmatoarea:
- se emite instiintarea de preaviz , de minim 20 de zile lucratoare
- la terminarea preavizului se emite si se comunica : decizia de concediere, adeverinta de vechime si adeverinta de somaj.
Pe perioada preavizului , timpul de munca este cel mentionat in c.i.m., daca in reg.intern, in c.i.m. sau in c.c.m nu sunt prevazute dispozitii privitoare la reducerea timpului de munca pe durata preavizului.
Chiar daca mi se ofera alt post ar trebui sa imi ofere o decizie de desfiintare? (daca imi ofera o pozitie inferioara …sunt obligat sa o accept?).
Nu aveti obigatia de a accepta un alt loc de munca vacant, indiferent de natura acestuia.