avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retrogradare din functie (se mentine postul in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retrogradare din functie (se mentine postul in organigrama insa mutat pe o pozitie inferioara)

Sunt angajat intr-o companie multinationala pe o pozitie de manager intr-un departament ce functioneaza in prezent avand 2 pozitii de manager. M-au anuntat ca exista un proces de reoganizare prin care vor sa pastreze o singura pozitie de manager si astfel postul meu se va pastra cu aceleasi atributii insa ar urma sa treaca pe o pozitie inferioara (sa raportez managerului ce ramane pe pozitie). Probabil nu s-ar pune problema modificarii salariului meu actual insa diferenta intre pozitia mea actuala si cea imediat inferioara este data de pachetul de beneficii ce evident ca este mai mic. Eu nu as avea nimic impotriva ca denumirea postului si relatia ierarhica sa fie modificata insa daca mi se modifica pachetul de beneficii, as percepe aceasta modificare ca pe o retrogradare sau sanctiune. Precizez ca pot proba faptul ca mi-am indeplinit atributiile conform fisei postului si chiar am adus prin activitatea mea beneficii financiare companiei incontestabile. Am fost amenintat indirect ca, daca nu accept trecerea pe acesata pozitie inferioara vor desfiinta postul pe care il ocup si ma vor concedia. In zilele imediat urmatoare voi primi probabil o instiintare scrisa (pana acum am avut doar o discutie in care mi s-a spus ca postul meu va fi "reevaluat"). Credeti ca daca nu semnez actul aditional de trecere pe o pozitie inferioara si ulterior contest decizia de concediere am o sansa de reusita in instanta? Multumesc anticipat pentru raspuns si ajutor!
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2022
Cami2022, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 29 Septembrie 2022
daca inteleg bine, dvs va doriti postul celuilalt manager?
fiindca postul dvs va fi desfiintat inainte de posibila decizie de concediere, daca veti ataca decizia de concediere, angajatorul va va oferi acelasi post pe care tocmai il refuzati.
Nu imi doresc postul celuilalt manager insa nu cred ca este corect nici sa raman fix cu aceleasi atributii (poate mascat pe ici pe colo se vor scoate 2-3 randuri din fisa postului) insa cu beneficiile reduse. In fapt este o retrogradare de aceea mi s-a spus ca postul va fi reevaluat si nu ca se desfiinteaza. Il vor desfiinta daca nu accept retrogradarea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
si de la mine pare o retrogradare mascata. cu scuze, aici discutam ce e legal sau nu. ce e corect...
in al doilea rand, verba volant. pana nu se documenteaza ceva nu exista materie prima de evaluat., iar daca personalul de la HR stie meserie, va fi cum am scris mai sus. consultati totusi si un avocat de conflicte de munca..
pachetul de beneficii unde este prevazut, in c.i.m., in reg.intern?
in regulamentul intern

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii - retrogradare nedisciplinara BMLE BMLE Buna ziua! Am o situatie. Lucrez intr-o multinationala unde sunt manager, s-a dat decizie de \"sus\" ca suntem prea multi manageri si multi dintre noi vor fi ... (vezi toată discuția)
Comunicare desfiintare post Victor82 Victor82 Am primit o comunicare de desfintare a postului ce il ocupam si propunerea de a ocupa o functie inferioara in cadrul unui serviciu nou infiintat. Acest ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului emiliapana emiliapana Buna ziua, Mi s-a comunicat telefonic ca postul meu va fi restructurat si mi s-a dat oferit, iarasi verbal, alternativa unui alt post in companie, dar pe un ... (vezi toată discuția)