avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii - retrogradare nedisciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii - retrogradare nedisciplinara

Buna ziua!
Am o situatie. Lucrez intr-o multinationala unde sunt manager, s-a dat decizie de "sus" ca suntem prea multi manageri si multi dintre noi vor fi retrogradati la functie de angajat normal. Conform codului muncii stiu ca se poate face retrogradare doar cu cercetare disciplinara. Acum vine prima intrebare, daca nu accept aceasta retrogradare, ei ar putea sa ma concedieze pe desfiintarea postului? Eu as accepta retrogradarea (nu ma doare de pozitie) ma doare de bani, ca manager am alt salar si am si ceva beneficii in plus fata de ceilalti angajati, beneficii la care nu m-as mai incadra daca as fi retrogradat. In aceasta situatie, ei ar trebui sa imi dea compensare in salar pentru beneficiile ce le pierd? e.g. bonusuri de performanta quarteriale, RSUs, etc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:46, 11 Decembrie 2023
Da, se poate decide concedierea pentru desfiintarea postului dvs.

Codul Muncii
Art. 67
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Obligatia de plata a salariilor compensatorii trebuie sa se regaseasca in contractul individual de munca, precum si in regulamentul intern al societatii sau in contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul unitatii sau la nivel de sector de activitate, In acest caz, angajatorul este obligat sa achite salariatului concediat salariile compensatorii prevazute de acestea.
In cazul in care obligatia de plata a salariilor compensatorii nu se regaseste in niciunul din documentele prevazute mai sus, angajatorul nu este obligat la plata unor astfel de salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt angajat intr o multinationala pe postul de consilier ... Arcimboldo Arcimboldo Buna ziua, Sunt angajat intr o multinationala pe postul de consilier client voce si proiectul pe care lucrez se inchide. Mi s au propus niste proiecte ... (vezi toată discuția)
Concediere pe baza de redundanta Edis87 Edis87 Buna ziua, La inceputul trimestrului al 2-lea din acest an, directorul si un manager din laboratorul in care lucrez si-au dat demisiile si asta a dus la o ... (vezi toată discuția)
Desfiintare institutie inainte de nastere ioana_nasta ioana_nasta Buna ziua, Institutia publica in care lucrez urmeaza a fi desfiintata la 1 ianuarie 2025, in conformitate cu Legea 296/2023. Mentionez ca sunt angajata pe ... (vezi toată discuția)