Bună ziua! In data de 10 decembrie 2024, am fost înștiințat telefonic, de către administratorul societății, că de la 1 ianuarie postul meu se închide, urmare a restrângerii activității societății și că îmi voi primi drepturile salariale aferente lunii Decembrie. In urma acestei decizii, care ar fi pașii pe care ar trebui să îi urmez? Am fost sunat și de către colega de la resurse umane, care îmi cerea să semnez demisia prin acordul părților. Încă nu am acceptat nici un fel de decizie și aș dori să știu dacă pot solicita plata unor salarii compensatorii și care ar fi un minim al acestora. Mulțumesc!
Demisia cu acoprdul partilornu exista in legislatie ..fie vorbim de o demisie , fie de o incetare a c.i.m. cu acordul partilor .. desfiintarea postului nu se incadreaza aici ci la art.65 C.mun.
Art. 67 c.mun.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Obligatia de plata a salariilor compensatorii trebuie sa se regaseasca in contractul individual de munca, in regulamentul intern al societatii sau in contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul unitatii/la nivel de sector de activitate, In acest caz, angajatorul este obligat sa achite salariatului concediat salariile compensatorii prevazute de acestea.
In cazul in care obligatia de plata a salariilor compensatorii nu se regaseste in niciunul din documentele prevazute mai sus, angajatorul nu este obligat la plata unor astfel de salarii.
Concediere
Lnec
Bună ziua. Vin către voi cu o întrebare vă rog. Am următoarea situație: în urma unei ședințe avute, m-au anunțat verbal ca în ultimul an eu mi-aș ... (vezi toată discuția)