avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firmele private la desființarea unui departament si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firmele private la desființarea unui departament si concediere ...

Firmele private la desființarea unui departament si concediere in masa sunt obligate sa dea salarii compensatorii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:50, 13 Noiembrie 2024
rt. 67 c.mun.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Obligatia de plata a salariilor compensatorii trebuie sa se regaseasca in contractul individual de munca, in regulamentul intern al societatii sau in contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul unitatii/la nivel de sector de activitate, In acest caz, angajatorul este obligat sa achite salariatului concediat salariile compensatorii prevazute de acestea.
In cazul in care obligatia de plata a salariilor compensatorii nu se regaseste in niciunul din documentele prevazute mai sus, angajatorul nu este obligat la plata unor astfel de salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii - retrogradare nedisciplinara BMLE BMLE Buna ziua! Am o situatie. Lucrez intr-o multinationala unde sunt manager, s-a dat decizie de \"sus\" ca suntem prea multi manageri si multi dintre noi vor fi ... (vezi toată discuția)
Situatie concediere; salarii compensatorii? numenortech5 numenortech5 Buna ziua, Sunt pus in situatia in care voi fi concediat de catre compania la care sunt angajat pe motivul incheierii proiectului si lipsei de ... (vezi toată discuția)
Concediere Lnec Lnec Bună ziua. Vin către voi cu o întrebare vă rog. Am următoarea situație: în urma unei ședințe avute, m-au anunțat verbal ca în ultimul an eu mi-aș ... (vezi toată discuția)