avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Sunt angajat intr o multinationala pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Sunt angajat intr o multinationala pe postul de consilier ...

Buna ziua,
Sunt angajat intr o multinationala pe postul de consilier client voce si proiectul pe care lucrez se inchide. Mi s au propus niste proiecte inacceptabile: salariu mai mic, program si norma diferita de cea actuala, ture de noapte. Pot pretinde salarii compensatorii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:38, 19 Ianuarie 2024
Depinde ce scrie în contractul individual de muncă sau în contractul de colaborare pe care l-ați semnat.
Codul Muncii
Art. 67
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Obligatia de plata a salariilor compensatorii trebuie sa se regaseasca in contractul individual de munca, precum si in regulamentul intern al societatii sau in contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul unitatii sau la nivel de sector de activitate, In acest caz, angajatorul este obligat sa achite salariatului concediat salariile compensatorii prevazute de acestea.
In cazul in care obligatia de plata a salariilor compensatorii nu se regaseste in niciunul din documentele prevazute mai sus, angajatorul nu este obligat la plata unor astfel de salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii - retrogradare nedisciplinara BMLE BMLE Buna ziua! Am o situatie. Lucrez intr-o multinationala unde sunt manager, s-a dat decizie de \"sus\" ca suntem prea multi manageri si multi dintre noi vor fi ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii, urgent OanaMarinescu OanaMarinescu In contractul individual de munca scrie : \" Prevederile prezentului contract individual de munca se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 53/2003-Codul Muncii ... (vezi toată discuția)
Pierdere loc de munca cauza firmei Lau850 Lau850 Buna, Am contract nedeterminat la o firma si sunt angajat de 11 Luni. Recent au anuntat ca proiectul la care lucrez se va inchide si ca nu vor avea ... (vezi toată discuția)