avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Activitate JuliaRo

Activitate JuliaRo

Răspuns la discuția Cardul de sanatate
Buna seara,

Dupa cum observ, nimeni nu stie exact ce informatie sa dea cu privire la acest subiect delicat si este de inteles odata ce pana si Casa de asigurari si doctorii se contrazic pe baza aceleasi legi!

Deci, dupa ce am sunat la Casa de asigurari sa ma asigur ca Adeverinta de Salariat este acelasi lucru cu Adeverinta de inlocuire a cardului si ca nu trebuie niciun fel de aviz din partea CAS, am primit confirmarea cu vorbele exacte "doar va baga in sistem si vede ca sunteti asigurat", am intrat in cabinetul doctorului unde surpriza Adeverinta de salariat nu era de ajuns!

Trebuie o adeverinta speciala de la CAS si aceea inlocuieste cardul de sanatate pentru ca citez doctorul: "adeverinta de salariat dovedeste ca sunteti salariat, iar aceasta (cea speciala) tine locul cardului".

Pai bun dar, cardul nu era o dovada a asigurarii medicale?? Adeverinta de salariat nu este dovada ca platesc contributii si sunt asigurat medical??

Deci, desi platesc contibutiile catre stat si fac dovada, nu pot sa beneficiez de serviciile pe care le platesc??

In urma consultatiei nu am primit niciun fel de scrisoare medicala! Am primit numai o reteta care ma costa peste 300 de Ron si care bineinteles nu este compensata!

Este posibil asa ceva?? In ce lume traim oameni buni?

Trebuie sa precizez ca timp de mai bine de o ora serverele au cazut si minunatele carduri nu au putut fi folosite, iar in timpul cat a mers sistemul, pacientii ieseau dupa zeci de minute doar pentru ca nu iesea reteta, nu pentru ca ar fi fost consultati atata timp!

Adeverinta speciala care inlocuieste cardul de sanatate se poate obtine numai daca cardul nu a fost emis inca, sau daca o peroana renunta la card din motive de religie sau constiinta. Daca o persoana vrea sa renunte la card, trebuie sa il predea la CAS si o sa obtina aceasta adeverinta valabila 3 luni!

Sper ca aceste informatii sa ajute si alte persoane si sa le scuteasca de drumuri inutile!
Buna seara,

Vineri trebuie sa ma prezint la un consult de specialitate pe baza de trimitere. Trimiterea am obtinut-o acum aprox. 4 saptamani si am fost programata la medic pe data de 15 mai.
Intre timp a aparut isteria cu cardul de sanatate...
Momentan nu sunt in posesia cardului intrucat locuiesc in alt oras decat cel din CI de cel putin 10 ani.
Am adeverinta de salariat de la serviciu valabila 3 luni, ca si pana acum.
Va rog sa imi spuneti daca conform legii in vigoare ma pot folosi de aceasta adeverinta si ce masuri pot lua in cazul in care medicul nu accepta decat varianta electronica.

Apreciez un raspuns rapid intrucat vineri dimineata trebuie sa am deja informatiile :)

Multumesc anticipat!

Cu stima,
Iulia
freeelis a scris:

Trebuie completat cu data de 30.04.2013 = data de incetare a c.i.m. in ambele parti.

am rezolvat! =D> Trebuia data de 30.04.2013 in ambele parti. S-a corectat cu semnatura si stampila data de 01.05.2013.

Multumesc pentru raspunsuri.
Cei de la firma mi-au spus ca au mai fost probleme si ca li s-a cerut data de 1...... tin minte ca mi-au spus si de la Ajofm ceva de luna mai... dar nu am retinut ... ideea este ca imi trebuie anexa completata corect pentru ca trebuie sa merg in alta localitate pentru inregistrare si nu pot sa ma duc cu ea acolo si sa-mi spuna ca nu este buna si trebuie refacuta pentru ca nu este deloc la indemana sunt peste 90 de km....
tudorvaleriu a scris:

1. Cel mai bine este sa completati asa cum spune Agentia de Somaj care va aproba si plateste indemnizatia de somaj.

2. Eu personal completez astfel:
- la B1: de la... pana la 30.04.2013 (ultima zi de lucru);
- la C: data incetarii raporturilor de munca 01.05.2013 (data inscrisa si in decizia de incetare a contractului individual de munca).

Tocmai, ca in decizia de incetare scrie 30.04.2013 #-o ....
Buna ziua!

Referitor la Anexa 26... La Rubrica B - Date privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor pentru somaj, B.1. [...] salariat din data de ..........., in data de .......... cum se completeaza?

In mod normal ar trebui completat cu 05.04.2011 data de incepere a contractului si 30.04.2013 data de incheiere a contractului...?

De la firma unde am lucrat mi-au scris 05.04.2011 si 01.05.2013 la punctul B.1. respectiv 30.04.2013 la Rubrica C, insa de la contabilitate mi s-a spus ca este gresit si ca trebuie trecut 30.04.2013 in ambele rubrici la data de incheiere a contractului.

Am mers la firma si mi-au facut corectura cu stampila si semnatura..... insa eu parca imi amintesc ca de la ajofm mi-a spus ceva de luna mai :D

Cum este corect?

Va multumesc