avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate bunicafanica

Activitate bunicafanica

Nu am mai revenit deoarece am inteles si stiam deja ca acesta este un forum de discutii juridice si nu ''legal,, cum foarte pretios si gresit spune cineva.Suntem doar contrariati de faptul ca avem toata increderea in ceea ce o priveste pe nepotica cea din strainatate care petrece cu noi timp pretios,mai precis o parte din vacante ,inca de la trei ani.Parintii ei au avut incredere sa ne lase sa mergem cu ea la Cannes,cu trenul,ceea ce pentru nepoata din tara e interzis.O calatorie cu mijloacele de transport in Bucuresti a devenit subiect de dispute in familie.O vizita la Gradina Zoologica,de care nepoata s-a bucurat foarte mult,a constituit pentru noi o abatere de la principiile parintilor ,drept urmare am fost ,,sanctionati,, si nu ne-a mai fost lasata fetita.Daca impreuna cu cea mare am colindat locuri frumoase si muzee din Paris, pe cand parintii ei locuiau acolo,cu cea din tara avem voie doar in parcuri anoste care nu ii satisfac dorinta ei de cunoastere si de aventura pe care o au copiii.Am nascocit tot felul de jocuri in astfel de parcuri numai ca fetita sa nu se plictiseasca,atragand si privirile altor copii,bunici sau parinti.
Cu cea mare am calatorit cu autocarul prin Romania pentru a-i arata locurile unde au trait strabunicii ei si unde tatal ei si-a petrecut multe vacante,avand acordul parintilor in acest demers.Am dus-o in locuri minunate din Romania tocmai pentru a intelege ca,in primul rand ,este romanca,desi s-a nascut intr-o alta tara si traieste acum in Luxemburg unde parintii ei lucreaza.
Asteptam cu nerabdare sa vina in vacanta de vara impreuna cu sora ei mai mica de numai trei ani cu care vom pleca la munte si unde am fi vrut sa fim impreuna si cu nepotica din tara ,dar ni s-a spus direct si foarte dureros ca nu are incredere nora sa o lase.De fapt acest refuz categoric m-a determinat sa cer si alte pareri,riscand uneori sa fiu pusa la punct,nu ca n-as fi un om flexibil,dar cred ca de multe ori am fost judecata pripit si nedrept.
Va promit ca nu voi mai scrie despre acest subiect la care voi reflecta si pentru care voi suferi,incercand sa las timpul sa rezolve lucrurile,avand mereu in minte cuvintele''Daca cineva nu vrea sa urce o scara,nu incerca sa-l impingi de la spate''.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi,mai mult sau mai putin''legale,,.
Cu apreciere,
un user de varsta a treia

Pai vedeti ca n-ati inteles?Nu noi suntem cu caciulita si pulovarasul in toiul verii, ci nora.La divort nu se va ajunge din cauza noastra pentru ca am hotarat sa nu ii mai vizitam ,asteptam sa ne viziteze de cate ori simt nevoia si le face placere.Oricum nu obisnuiam sa ii sufocam cu prezenta noastra,spre deosebire de rudele ei ,prezente aproape in fiecare seara.Nu ne-am fi dorit decat prezenta nepoatei la noi in mod regulat si, impreuna,sa o putem insoti la o serie de activitati:VIZITE LA MUZEE ,EXCURSII CHIAR SI IN STRAINATATE,CURSURI DE DA NS SAU DE CANTO ETC
GRESITI CAND SPUNETI CA ACTIVITATEA NOASTRA educativa trebuie sa se rezume numai la cei pe care ii educam la scoala.Bucuria ar fi fost cu atat mai mare daca de tot ce stim ar fi beneficiat chiar nepotica noastra.
Oricum va multumesc pentru ca ati fost sincera ,chiar daca am descifrat in cuvintele dv.o oarecare aversiune fata de soacre si fata de profesori.
O zi buna va dorescsi o mai mare deschidere spre generatiile cu mai multa experienta.

Multumesc pentru sfat,dar nu e cazul mediatorului suntem oameni in toata firea ,cu experienta de viata,cu studii de pedagogie si de psihologie,cu trei copii realizati care lucreaza in strainatate la Parlamentul Europei din Luxemburg, la EAAS la Bruxelles si unul cu studii de drept ,tatal nepoatei in cauza.NU ne- am putut imagina ca exista persoane care sa actioneze in detrimentul copilului numai din dorinta egoista de a face asa cum dicteaza ea,scotand in evidenta faptul ca numai mama ei se supune orbeste si executa intocmai ce i se spune.
Timpul va fi cel mai bun mediator si poate va in telege vreodata ca n-a apreciat exact ce cauta multi parinti tineri care ne cer sfaturi, experienta in crestera copiilor,nu experimente pe pielea acestora.
Cu apreciere,
O bunica intristata

Nu doresc o cale juridica,am dorit pur si simplu si alte pareri decat ale persoanelor apropiate care ne dau dreptate,dar vad ca bagatelizati totul,iar pe noi ne preocupa realmente si nu intelegem de ce o mama nu e capabila sa inteleaga ceea ce este evident necesar pentru un copil numai din orgoliu sau dintr-un complex de inferioritate fata de cei care ar putea aduce un plus in educatia nepoatei lor pentru care doresc tot ce este mai bine.

Va multumesc pentru sfaturi ,insa nu cred ca ne-ati inteles,desi credeam ca m-am exprimat destul de clar,suntem ambii bunici profesori de limba romana.
Am incercat prin toate metodele,mai ales ca le cunoastem,daca ati citit cu atentie chiar asta este profesia noastra,profesori,asadar si pedagogi,calitate in care am educat generatii de elevi cu care am obtinut multe satisfactii.Ne-am fi bucurat in mod deosebit sa fim solicitati,dar este preferata cealalta bunica ,nora facand discriminare evidenta numai pentru faptul ca nu facem exact ceea ce ne spune ea.Ca sa intelegeti mai bine despre ce este vorba,va voi da un exemplu.Desi ni se spusese sa ducem nepoata intr-un anume parc in care mai fuseseram cu ea si in care nu ii placea pentru ca nu dorea sa se joace,la cererea fetitei am hotarat sa mergem in Herastrau unde gasise un loc in care se simtea foarte bine si in care ne antrena si pe noi in joaca ei.Ne crestea inima vazand-o,mai ales ca este singura nepoata din tara,celelalte doua locuind in strainatate.Am fost apostrofati ca numai mama stie ce este mai bine pentru copil,mai ales ca am avut de-a lungul timpului dovezi ca nu este asa,de exemplu masa nu cuprinde regulat legume,desi fetita are probleme de digestia,spunand ca ,daca nu ii plac,.sa nu manance.Cu toate ca era vara fetita avea haine groase,motivand ca in parc este curent.Mama nurorii o imbraca asa cum ii spunea fiica ei,desi recunostea si ea ca nu e normal.As putea sa dau si alte exemple,si stiu despre ce vorbesc,va rog sa ma credeti.Asadar,ce este de facut cu o mama foarte putin receptiva la nevoile reale ale copilului,metode care ar duce la o educatie corespunzatoare,la consolidarea si dezvoltarea personalitatii copilului,implicit la sanatatea acestui.Sper ca de data aceasta m-ati inteles exact,privind lucrurile obiectiv si nu numai din punctul de vedere al unei mame care,in virtutea acestei calitati,isi permite sa faca greseli majore in privinta cresterii unicului copil.
Va multumesc
Am dori sa ne implicam mai mult in educatia nepoatei noastre,dar nora ne-a spus recent ca nu are incredere in noi ,desi am crescut3 copiii si am educat nenumarate generatii de elevi fara a avea vreun repros din partea parintilor acestora.Nu ne permite nicio initiativa,motivand ca numai in mama ei are incredere pentru ca face numai ce i se spune,sta"chiar si in cap daca fiica ei i-o cere",reproduc intocmai cuvintele ei.
Noi avem o alta conceptie asupra educatiei,acordand un rol mai mare personalitatii copilului.Credeti ca un bunic este un simplu executant al ordinelor sau poate avea si el libertatea initiativei?
va multumim,
doi bunici indurerati