avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate rikicristina

Activitate rikicristina

In cursul anului 2010,am cunoscut-o si ulterior m-am imprietenit cu ea (o fata de cetatenie belgiana cu domiciliul in Bruxelles) Isi facea lucrarea de doctorat la antropologie edilitara in Romania. Pe masura ce ne-am imprietenit ,ne-am permis sa ne povestim problemele mai deosebite ale vietii noastre. Incepind cu anul 2010,asazisa mea prietena a revenit in Romania din Belgia de mai multe ori. In anul 2011(decembrie) mi-a propus sa accept ca ea sa faca un film ,,documentar,, cu (si despre) mine si familia mea.
Incepind cu anul 2012 pina in luna martie al acestui an (2013) au inceput filmarile in casa ,pe strada,cu viata si activitatea mea sia familiei mele. In luna martie 2013, in faza de terminare a filmului ,,prietena mea din Belgia,, mi-a dat spre semnare un contract (in limba romana) denumit ,,autorizatie,, in care eu ar fi trebuit sa fiu de acord sa cedez toate drepturile (cu titlu gratuit) in favoarea unei case de productie filme din Bruxel, prin care aceasta avea orice drept posibil asupra filmului,imaginilor din film, vocea mea.Sa reproduca elemente conexe ale acestuia integral sau partial prin toate mijloacele cunoscute sau necunoscute, pe orice tip de suport material sau nematerial.Sa reprezinte filmul/sau orice elemente conexe ale acestuia,inregistrarile integrale sau partiale,in toata lumea , in toate versiunile dublate sau subtitrate (inclusiv prin voce) prin toate metodele , modurile si/sau prin orice proces cunoscut sau necunoscut in zilele noastre,pe orice tip de suport material sau nematerial incluzind internetul,teledifuziune,prin forma de videograma etc. in salile de spectacol de cinema,prin telefon mobil, in cadrul festivalurilor etc. (AM CITAT DIN CONTINUTUL AUTORIZATIEI )
VA ROG SA -MI EXPLICATI CE TREBUIE SA FAC PENTRU A PREINTIMPINA CEIA CE SE STIPULA IN ACEASTA FOAIE DENUMITA AUTORIZATIE PE CARE BINEINTELES CA NU AM SEMNAT-O SI CU CARE NU SUNT DE ACORD ?????
In fapt asi vrea sa Notific casa de productie respectiva din Bruxel si totodata pe ,,aseazisa mea prietena,, ca nu accept sa se foloseasca de imaginea mea. Nu cunosc insa ,,Temeiul legal,, ce trebuie invocat > si eventual ce altceva asi avea posibilitatea sa intreprind in acest sens.
Va multumesc anticipat !