avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Activitate cosmin90

Activitate cosmin90

Buna ziua,
In vara anul 2011, fiind prins de MCV cu viteza peste limita legala am ramas fara permis 30 zile. Am atacat procesul in instanta, fiind plecat am lasat o procura pentru cineva sa ma reprezinte la proces. In Noiembrie 2011 procesul a fost suspendat pentru ca nu am indicat daca plangerea a fost semnata de mine sau de procurator.

Pe 09.01.2013 a intervenit perimarea din oficiu, cu termen de recurs 5 zile de la pronuntare.

Avand in vedere ca:
1. NU am primit citatie la termenul cu perimarea
2. NU am primit hotararea instantei de la perimare
3. NU am primit nici de la Pol acea notificare pentru predare permis in 5 zile

Am fost oprit pe data de 31.01.2013 pentru neacordare de prioritate, mi s-a retinut permisul 30 zile si am primit o dovada pt 15 zile, respectiv pana in data de 14.02.2013

Ulterior, dupa ce au trecut acele 30 zile, am fost sa imi ridic permisul, si surpriza, aflu ca am dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat in data de 31.01.2013. Repet, la data respectiva, aveam permisul la mine, nu stiam de perimare, nu primisem nimic de la pol. Politistul nu trebuia sa verifice atunci daca eu am permis valabil? De ce am primit in continuare dovada de circulatie si de ce nu s-a facut acel dosar penal pe loc daca eu nu aveam drept de conducere in acea zi?

1. Se considera conducere cu permisul suspendat daca eu NU am primit acasa acea notificare de la Politie? Si nici hotararea instantei? Am citit pe forum un caz care din 2007 a pierdut procesul si abia in 2012 a primit acea notificare si a predat permisul...

2. Daca in data de 09.01.2013 s-a perimat cauza, cu drept de recurs in 5 zile de la pronuntare, iar in altele 15 trebuia predat permisul, conduceam ilegal in data de 31.01.2013? Pentru ca, conf art 181 CPC sentinta a devenit definitiva la data de 15.01.2013, si tot conf aceluiasi art cele 15 zile expira la data de 31.01.2013 (conf art 181 CPC Termenele, in afara de cazul in care legea dispune altfel, se calculeaza dupa cum urmeaza: ...... 2. cand termenul se socoteste pe zile, nu intra in calcul ziua de la care incepe sa curga termenul, nici ziua cand acesta se implineste).

Conform codului rutier valabil la data ramanerii definitive a hotararii intantei, respectriv 15.01.2013 (versiunea 2007, daca gresesc va rog sa ma corectati), art 118 alin 4 (In termen de 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere.), eu trebuia sa predau permisul inclusiv pe 31.01.2013, nu? Si totodata sa nu mai conduc incepand cu 01.02.2013, Conf art. 209 alin (3) din regulament aplicare oug 195/2002 Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule opereaza in ziua urmatoare celei in care a fost predat permisul de conducere sau, dupa caz, a expirat termenul de predare a acestuia....

Gresesc undeva la interpretarea legilor? Daca nu am primit acasa acea notificare de la pol de ce am dosar penal?

Astept raspunsul dvs.
Răspuns la discuția Lege jocuri de noroc
imi puteti spune despre ce alin este vorba?
Răspuns la discuția Lege jocuri de noroc
Buna intrebare!... si continui...
De exemplu in localitatea X, organizez concurs de sah... Taxa de participare 10 lei, 100 participanti, atentie... castigatorul castiga 500 lei, restul de 500 fiind ai mei...
Organizator de joc de noroc, nu sunt... clar... odata ce nu exista jocul de noroc nu am cum sa fiu organizatorul lui...
Ce fel de organizator sunt in acest caz? Ce autorizatii am nevoie pentru a desfasura acest mic "campionat" intro locatie sau online?
Buna ziua!
Am o neclaritate. Conform legilor in vigoare se considera joc de noroc acea activitate comercială care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) se atribuie câştiguri materiale, de regulă băneşti;
b) organizatorul face o ofertă publică a unui potenţial câştig;
c) participantul acceptă oferta organizatorului;
d) se percepe o taxă de participare direct sau disimulat;
e) câştigurile sunt atribuite prin selecţia aleatorie a rezultatelor evenimentelor care fac obiectul jocului, indiferent de modul de producere a acestora.

Mai exact, cum se "traduce" litera e?
Astept raspuns!
As dori raspunsuri de la persoane care lucreaza in domeniul juridic.

Răspuns la discuția Se considera fals?
As dori cateva raspunsuri de la persoane care profeseaza in domeniul juridic.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Se considera fals?
adeverinta am dat-o dupa ce am introdus datele in revisal... la circa o sapt dupa
buna ziua
am o interprindere individuala si am o angajata din ian 2012, cu c.i.m. semnat dar neinregistrat la i t m
in luna mar 2013 mi-a cerut o adeverinta de salar pt a aplica la un credit
am inregistrat-o in revisal, data inregistrarii fiind 15 mar 2013, iar data inceperii activitatii fiind ianuarie 2012... asteptandu-ma la o frumoasa amenda de la itm...
i-am dat adevirinta, banca i-a respins creditul ca nu au gasit-o in nu stiu ce baza de date, si angajata mea a fost chemata la politie pt fals.
m-am dus la politie si am zis ca acea adeverinta nu e falsa, ca e scrisa de mn, si acum acuzatia de fals imi este adusa mie.
ce e de facut in situatia asta?
de ce se considera fals daca in revisal data inceperii activitatii e ian 2012?
mentionez ca i-am dat adeverinta cu veniturile din 2012 si primele 3 luni din 2013.
astept raspuns
o zi buna