avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lege jocuri de noroc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lege jocuri de noroc

Buna ziua!
Am o neclaritate. Conform legilor in vigoare se considera joc de noroc acea activitate comercială care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) se atribuie câştiguri materiale, de regulă băneşti;
b) organizatorul face o ofertă publică a unui potenţial câştig;
c) participantul acceptă oferta organizatorului;
d) se percepe o taxă de participare direct sau disimulat;
e) câştigurile sunt atribuite prin selecţia aleatorie a rezultatelor evenimentelor care fac obiectul jocului, indiferent de modul de producere a acestora.

Mai exact, cum se "traduce" litera e?
Astept raspuns!
As dori raspunsuri de la persoane care lucreaza in domeniul juridic.

Cel mai recent răspuns: McV2500 , utilizator 19:59, 13 Iunie 2013
Jocul de noroc este in esenta un contract aleatoriu pe care d-voastra in calitate de participant il incheiati cu organizatorul in momentul in care consimtiti sa participati la joc. De esenta contractelor aleatorii este "riscul" de a pierde sau sansa de a castiga, element ce nu depinde de d-voastra si nici de organizator, ci de hazard, fiind deci aleatoriu.
Buna ziua,
Daca intr-un anumit joc nu exista elementul de hazard atunci acel joc nu este joc de noroc?
De exemplu sah, moara sau x si zero unde fiecare miscare este facuta de utilizator fara sa existe nici un element din joc care sa genereze ceva aleatoriu. Toate alegerile sunt facute de catre utilizatori fara implicarea unui soft sau a organizatorului. Un astfel de joc poate fi considerat joc de noroc?
Conform ART.3 (3) "Organizarea oricărui joc de noroc implică existenţa cumulativă a urm
ătoarelor elemente: joc şi/sau partidă, taxă de participare sau miză, fond de câştiguri sau premii, mijloace de joc, organizator, participanţi. " sunt incluse cam toate jocurile posibile fara sa mai fie loc de jocuri complet bazate pe indemanare.
In final ideea este daca jocul de sah poate fi considerat joc de noroc conform noii legi?
Multumesc anticipat
Buna intrebare!... si continui...
De exemplu in localitatea X, organizez concurs de sah... Taxa de participare 10 lei, 100 participanti, atentie... castigatorul castiga 500 lei, restul de 500 fiind ai mei...
Organizator de joc de noroc, nu sunt... clar... odata ce nu exista jocul de noroc nu am cum sa fiu organizatorul lui...
Ce fel de organizator sunt in acest caz? Ce autorizatii am nevoie pentru a desfasura acest mic "campionat" intro locatie sau online?
Mai este un aliniat in lege care spune ca jocurile on-line de oricefel sunt jocuri de noroc daca nu sunt in prezenta FIZICA a participantilor. Am tot cautat pana acum portite si nu sunt, nu ai cum sa faci nici un fel de joc in tara asta. Trebuie sa faci firma off shore etc etc, BAN pe Romania ca sa nu fie un joc de noroc pasiv si gata.
Cosmin daca afli ceva spune-mi si mie sunt deschis la colaborari.
imi puteti spune despre ce alin este vorba?

Alte discuții în legătură

Activitate pariuri, jocuri de noroc criss888 criss888 Buna seara Vreau sa imi fac o firma cu activitate pariuri, jocuri de noroc. Activitatea se va desfasura in felul urmator: se va incheia un contract de ... (vezi toată discuția)
Un joc de cultura generala este joc de noroc????? elyon85 elyon85 Buna ziua...am si eu o intrebare...Daca am un concurs de cultura generala ..gen Conquiztador..in care cate 2 participanti raspund la intrebari iar cel care ... (vezi toată discuția)
Slot machine tip totem Irimia Claudiu Irimia Claudiu As vrea sa stiu daca in romania se pot legaliza aparatele de jocuri(noroc) care functioneaza doar conectate la internet. Masinile sunt simple,contin o ... (vezi toată discuția)