avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale activitate pariuri, jocuri de noroc
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

activitate pariuri, jocuri de noroc

Buna seara
Vreau sa imi fac o firma cu activitate pariuri, jocuri de noroc.
Activitatea se va desfasura in felul urmator: se va incheia un contract de colaborare cu o firma de pariuri deja existenta pe piata ( de ex, Astra ) - nu stiu daca este franciza aceasta situatie. Din incasari eu voi lua un comision.
am urmatoarele intrebari:
- codul caen pentru firma mea este 9200?
- capitalul social cat trebuie sa fie? 200 RON?
- e nevoie de autorizatii prealabile/ulterioare?
- daca situatia mea este intr-adevar, franciza, trebuie sa prezint la RC contractul de franciza?

Va rog sa ma lamuriti, daca puteti, care sunt pasii, deoarece nu aflu de nicaieri o solutie clara.
Multumesc

Ar mai fi ceva.
Subinchiriez un spatiu de la firma X, care are inchiriat la randul ei de la firma Y. firma Y are voie sa subinchirieze.
In contractul de inchiriere intre X si Y, cele doua parti sunt trecute ca si 'locator' si 'locatar'. Firma Y are inregistrat punct de lucru cu acest contract, doar cu acesta, in dambovita ( acolo e inregistrata firma). In Bucuresti ( voi avea sediul in bucuresti, pct lucru Ilfov) mi s-a spus ca nu se poate ca eu sa imi fac punct de lucru, deoarece nu se specifica in contractul de inchiriere faptul ca X e proprietar.
Firma X e toata luna iunie in concediu, deci nu pot cere lamuriri de la ei.
Care e situatia pana la urma? De ce in Dambovita s-a putut si in Bucuresti nu?
Multumesc anticipat pt ajutor.
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2008
criss888, utilizator
Cel mai recent răspuns: leny76 , utilizator 14:35, 19 Martie 2009
Activitati de jocuri de noroc si pariuri. 920. Activitati de jocuri de noroc si pariuri. 9200.
LEGE privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc
ART.3

(1) Prin joc de noroc se înţelege acea activitate comercială care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: se atribuie câştiguri materiale, de regulă băneşti, urmare a oferirii publice de către organizator a unui potenţial câştig şi a acceptării ofertei de către participant, cu perceperea unei taxe de participare directe sau disimulate, câştigurile fiind atribuite prin selecţia aleatorie a rezultatelor evenimentelor care fac obiectul jocului, indiferent de modul de producere a acestora.
(2) Sunt incluse în această categorie şi acele activităţi comerciale în care beneficiarii premiilor sunt stabiliţi pe baza rezultatelor unor evenimente sau concursuri ce se vor produce fara implicarea organizatorilor.
(3) Organizarea oricărui joc de noroc implică existenţa cumulativă a următoarelor elemente: joc şi/sau partidă, taxă de participare sau miză, fond de câştiguri sau premii, mijloace de joc, organizator, participanţi.

ART.12

(1) Licenţa de organizare a jocurilor de noroc se acordă agentului economic care îndeplineşte condiţiile pentru organizarea activităţilor ce fac obiectul prezentei legi şi este valabilă 5 ani de la data acordării.



(2) Agenţii economici organizatori de jocuri de noroc vor instiinta comisia despre orice modificare, in termen de 5 zile de la data inregistrarii, adusa datelor initiale in baza carora a fost emisa Licenţa de organizare a jocurilor de noroc sau autorizatia, dupa caz.



(3) Autorizaţia de exploatare a jocurilor de noroc este valabilă 1 an de la data acordării, şi se acordă numai deţinătorului de licenţă, după cum urmează:

a) în cazul jocurilor loto: pentru întreaga activitate care presupune extrageri de numere, de litere, bilete sau simboluri, indiferent de procedurile şi caracteristicile mijloacelor utilizate pentru efectuarea extragerilor (urne, roţi, cupe şi alte asemenea mijloace) care nu se desfăşoară în prezenta jucătorilor;

b) în cazul pariurilor: pentru mijlocul de joc de bază prin care se desfăşoară organizarea şi exploatarea unitară la nivelul organizatorului a fiecărei activităţi distincte;

c) în cazul jocurilor de noroc caracteristice activităţii cazinourilor: fiecărui organizator o singură autorizaţie de exploatare a jocurilor de noroc pentru locaţia în care se organizează şi se desfăşoară aceste activităţi;

d) în cazul jocurilor bingo desfăşurate în săli de joc: pentru fiecare locaţie în care se organizează şi se desfăşoară aceste activităţi;

e) în cazul jocurilor tip slot-machine: pentru fiecare mijloc de joc în parte

pentru mai multe detalii va rog sa consultati legea

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca organizarea unui concurs cu premii online, care presupune inscrierea participantilor printr-un SMS, se incadreaza la categoria "organizarea jocuri de noroc" si se supune legii privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2009
leny76, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege jocuri de noroc cosmin90 cosmin90 Buna ziua! Am o neclaritate. Conform legilor in vigoare se considera joc de noroc acea activitate comercială care îndeplineşte cumulativ următoarele ... (vezi toată discuția)
Va rog lamurire cod caen 9200 blecota blecota Intentionez sa incep un parteneriat cu o firma de pariuri sportive. Printre cerintele lor in vederea colaborarii se afla si aceea ca societatea mea sa detina ... (vezi toată discuția)
Aviz program de functionare MirelaPav MirelaPav Firma X cu cod caen 9200- activitati de jocuri de noroc si pariuri sportive. In conformitate cu prevederile Legii nr. 77 din 27 iunie 2009 privind Organizarea ... (vezi toată discuția)