avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Activitate girinanovac

Activitate girinanovac

nici nu stiu ce sa fac sa astept sa ma sune sau sa angajez un avocat, stiu doar ca politistul mi-a spus ca are foarte multe cazuri de acest fel
din pacate nu stiu nimic de dosar politia a spus ca ma contacteaza dar de la inceputul lunii nu ma contactat nimeni
catalin1980 a scris:

Inseamna ca este in regula(in caz ca nu v-a scapat ceva).Din pct meu de vedere vi s-a dat neinceperea urmaririi penale ptr ca fapta nu prezinta gradul de pericol al unei infractiuni cu aplicare facultativa a amenzii administrative sau in cel in mai rau caz scoaterea de sub urmarire penala pe acelasi temei.Este o presupunere

Daca cazul este in cercetare presupun (deoarece inca nu ma sunat nimeni de la politie sau parchet de la data comiterii faptei), in cazier apare ceva? Cred ca in partea operativa a cazierului sa fie ceva mentiuni plus amprentele si pozele.
catalin1980 a scris:

Restituirea lucrului este o forma de reparare a prejudiciului.Va intrebam in ideea in care d-voastra nu reparaserati prejudiciul si dadeati posibilitatea partii vatamate sa exercite actiunea civila in procesul penal.Daca se intampla asta angajatorul d-voastra avea sanse reale de a afla(am vazut ca asta va intereseaza mult,si am mers pe firul asta).In schimb verificati si statutul d-voastra de functionar public(nu-l cunosc)sa nu dati din una in alta.O zi buna!

in statutul functionarilor publici l 188/1999 nu scrie nimic de anuntarea angajatorului de catre mine iar suspendarea contractului se face daor in caz de trimitere in judecata, atunci va afla angajatorul, mai multe nu am gasit.
Pentru Catalin 1980:
Ma-ti intrebat daca am reparat prejudiciul si daca am restituit ce am sustras.
Da agentii magazinului au luat toate produsele sustrase s-a intocmit un proces-verbal de catre politie.
Repararea prejudiciului e aceeasi cu inapoierea bunurilor? Mai trebuie sa fac ceva?
Mentionez ca am dorit sa platesc bunurile sustrase insa unul din agenti a spus ca nu se poate, se putea Daca era vorba de produse a caror valoare era de max 30 lei atunci nu mai chemau nici politia.
da domnule goethe sper la o amenda administrativa asta e am gresit voi plati, iar in legatura cu accesul daca vedeti este vorba doar de sanctiune contraventionala, voi fi judecat asta e nu pot ace nimic dar omul se poate schimba de ce treb sa fiu catalogata infractoare toata viata.
ps: este singurul topic deschis de mine

ART. 160
Constituie elemente de incompatibilitate pentru accesul solicitantului la informatii
secrete de stat oricare din urmatoarele situatii:
b) are antecedente penale sau a fost sanctionat contraventional pentru fapte care indica
tendinte infractionale;

in baza de date a politiei apare locul de munca pentru functionarii publici?
sunt functionar public, nu militar, in formular dk voi primi o amendaa administrativa voi bifa ce trebuie adica casuta cu da, ulterior voi vedea ce se hotaraste
e parerea dumneavoastra si o respect insa deocamdata nu sunt o infractoare, prejudiciul a fost recuperat in totalitate si voi plati pentru fapta mea, poate am noroc si primesc o amenda administrativa.
iau in considerare si demisia, dar ce e in sufletul meu e greu de descris de aceea apelez la acest forum pentru a primi unele lamuriri, a doua oara nu as mai face asa ceva, stiu ca e greu de crezut de catre unii dar exista si oameni care a doua oara nu mai gresesc.
multumesc de raspunsuri, ma gandeam ca organele de cercetare penala sau parchetul vor anunta ministerul in cazul functionarului public daca s-a dispus cercetarea penala.

problema e ca s-ar putea ca dupa verificari sa nu mai pot lucra in minister din cauza art 160 lit b din hotararea 585/2002 privind accesul la informatii clasificate, citez: Constituie elemente de incompatibilitate pentru accesul solicitantului la informaţii secrete de stat oricare din următoarele situaţii: b) are antecedente penale sau a fost sancţionat contravenţional pentru fapte care indică tendinţe infracţionale.

pot interpreta o eventuala amenda administrativa ca antecedent penal?