avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Activitate SenciucAda

Activitate SenciucAda

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Buna ziua,

Revin cu o noua problema, sunt amenințată de firma unde lucrez, ca daca nu semnez niste state de plata, bani pe care eu nu i-am primit, doar ca sa aibă ei acoperire, nu-mi fac dosarul pentru crestere copil. Ce pot face in situatia de fata? Pot face o plangere penala? Am sanse de castig? Nu mi se pare normal, sa fiu amenintata, mai ales ca am 36 de saptamanani, si mai am putin si nasc. Starea mea psihica este afectata din cauza problemelor si amenintarilor acestei firme.
Revin cu o intrebare. Documentandu-ma bine in legatura cu firma la care lucrez, am aflat ca are doua puncte de lucru, magazin de mobila, unde lucrez eu ( care este o franciza din italia) si o spalatorie de haine, amandoua pe aceeasi firma. Ea nu vrea sa inchida si spalatoria, vrea sa inchida doar magazinul, asta inseamna ca firma nu se inchide, se inchide doar un punct de lucru. Ce pot face eu in situatia de fata? Va multumesc!
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. O zi buna!
Va rog frumos sa-mi spuneți , pot intra în șomaj dacă sunt în concediu prenatal? Deoarece multa lume îmi spune ca nu se poate.
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire, sunt angajata la o firma din data de 19.03.2012, in luna octombrie 2012 am ramas insarcinata, am facut un an de munca in 19.03.2013 iar in 28.03.2013 am intrat in concediu medical deoarece am avut ceva probleme cu sarcina, si am mers cu concediu medical pana in data de 28.04.2013 si din 29 a acestei luni am intrat in concediu prenatal. eu am termenul de nastere in 24.06, dar mi s-a comunicat de la firma unde lucrez ca in luna iunie se va inchide firma. Ce trebuie sa fac sa nu pierd indemnizatia pentru crestere copil? Va multumesc