avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire, sunt angajata la o firma din data de 19.03.2012, in luna octombrie 2012 am ramas insarcinata, am facut un an de munca in 19.03.2013 iar in 28.03.2013 am intrat in concediu medical deoarece am avut ceva probleme cu sarcina, si am mers cu concediu medical pana in data de 28.04.2013 si din 29 a acestei luni am intrat in concediu prenatal. eu am termenul de nastere in 24.06, dar mi s-a comunicat de la firma unde lucrez ca in luna iunie se va inchide firma. Ce trebuie sa fac sa nu pierd indemnizatia pentru crestere copil? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:52, 5 Iunie 2013
Nu veti pierde indemnizatia in nici un caz. Conf art 21 alin 1 lit c OUG 96/2003 este interzis angajatorului sa dispună încetarea raporturilor de munca în cazul salariatei care se afla în concediu de maternitate. Dupa expirarea concediului de lauzie veti putea solicita CCC pana la 2 ani. Abia apoi va vor putea concedia.
Exceptie art 21 alin 3 OUG 96/2003 dispoziţiile alin. (1) nu se aplica în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Deci, in situatia dvs, daca firma nu intra in reorganizare jud sau in faliment, nu puteti fi concediata.
Daca se va inchide firma si vi se va inceta c.i.m. , atunci va trebui sa va inscrieti la somaj.

Fiind in somaj atunci veti putea beneficia de concediul de maternitate si apoi de CCC si indemnizatia aferenta acestuia.

Cererea pentru acordarea CCC se va face catre AJOFM , iar actele pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC le veti depune la Primaria in raza careia aveti domiciliul sau resedinta.

Atat concediul de maternitate , cat si CCC suspenda plata indemnizatiei de somaj , care se va relua la terminarea fiecaruia dintre concedii.
Va rog frumos sa-mi spuneți , pot intra în șomaj dacă sunt în concediu prenatal? Deoarece multa lume îmi spune ca nu se poate.
Numai daca vi se inceteaza si c.i.m. puteti intra in somaj in situatia in care sunteti in concediu prenatal.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. O zi buna!

Alte discuții în legătură

Somaj din prenatal maridana1986 maridana1986 sunt in concediu prenatal pana pe 10 feb anul curent.am vorbit cu contabila si societatea urmeaza sa se inchida,nu se mai fac angajari...deci am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Salariata gravida, societatea intra in faliment atviorica atviorica imi spuneti va rog ce se intampla daca sunt in prenatal/ postnatal si societatea intra in faliment , concediind toti angajatii?cum se calculraza in acest caz ... (vezi toată discuția)
Sunt insarcinata, insa sunt angajata la o firma care da faliment si nu am continuitate pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru ccc bcorinasimona bcorinasimona Buna ziua. Sunt angajata la o firma care de la 1 februarie intra in faliment. Problema e ca eu sunt insarcinata in 27-28 de saptamani iar concediul de ... (vezi toată discuția)