Interventie moderator:
:rtfm:
bcorinasimona:
1. Daca vreti sa primiti raspunsuri corecte nu mai deschideti cate un topic nou pentru fiecare intrebare care se refera la acelasi subiect.
2. Intrati tot pe acest topic, folositi butonul "raspunde" si puneti intrebarile in continuare.
bcorinasimona a scris:
Buna ziua, am mai postat un mesaj pe aceasta tema, dar am reusit cat de cat sa descalcesc situatia, prin urmare as vrea sa va intreb urmatoarele:
Daca firma la care lucrez intra in faliment de la 1 februarie iar mie imi mai lipsesc 18 zile pentru a avea un an complet in vederea luarii somajului, un concediu medical prelungit pana la data intrarii in concediul maternal mi-ar asigura si continuitatea somajului?Eu pe 13 februarie trebuie sa intru in prenatal,deci imi raman 12 zile neacoperite pe care le pot completa cu un concediu medical, dar nu inteleg un lucru: daca firma este deja in faliment in momentul concediului meu de maternitate, cine imi plateste concediul?Din cate stiu, de la somaj se acopera, dar daca nu am vechimea de somaj, ce se intampla?Va rog sa ma lamuriti, in mintea mea se invalmasesc toate ideile, nu stiu unde si pe cine sa mai intreb si mai am cateva zile la dispozitie sa rezolv ceva....daca se poate...va multumesc!!
avocatPetre a scris:
scoateti-va concediul medical si veti vedea pe urma de unde vor fi si acesta...ideea este sa aveti continuitate
1. Concediul medical nu este stagiu de cotizare la somaj (decat primele 5 zile, daca ele sunt platite de angajator.
2. Vedeti ca v-am raspuns mai sus ce posibilitati aveti.
3. Daca firma este in faliment si nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj atunci va adresati Casei Judetene de Asigurari de Sanatate care o sa va plateasca indemnizatia pentru concediul de maternitate.