Buna ziua.
Detin un cab. de medicina dentara(50 mp),privat,spatiu situat intr-o policlinica,ambulatoriu de specialitate al unui spital judetean,unde sunt atit unitati de stat( IML,DSP,recuperari,comisii pensii boala,comisii handicap,etc),cit si privati cum este cazul meu.
La ultimul control PSI,in martie 2015,totul a fost in regula( documente,plan evacuare,instalatie electrica,etc),mai putin faptul ca s-au cerut doua extinctoare pt suprafata respectiva,atunci neavind decit unul,situatie remediata.
Doresc sa intreb,in contextul noii legislatii,care se aplica din 2016,in ceea ce priveste factorii de risc, daca am sau nu obligativitatea de a incheia un contract cu o firma de protectie si paza si de a monta supraveghere video.
Mentionez, ca Spitalul Judetean respectiv,are un contract cu o firma de paza asigurind paza generala a policlinicii.
Buna ziua.
Sunt din Serbia,rezidenta in Romania,prin casatorie,cu domiciliul in Romania(coproprietar).Sunt angajata de mai mult de un an,cu un sfert de norma(2 ore)la un cabinet medical individual-cel al sotului.
Am nascut pe 1.09.2014,in Romania.
Pot beneficia de vreun drept inafara alocatiei pt copil?
Buna ziua,
Ma intereseaza ,sa aflu un raspuns competent pt. cazul sotiei mele.
In prezent,are virsta de aproape 56 ani si o vechime in munca in Ro de 27ani si sase luni,o parte din perioada lucrata avind si grupa a 2-a de munca.
De aproximativ un an,din 2013,lucreaza in Austria.
In mod normal,pentru stagiu complet in vederea pensionarii in Ro,i-ar mai trebui 4 ani de cotizare si virsta 61 ani si 6 luni,din care s-ar scade perioada cu grupa a 2-a si ar indeplini conditiile de stagiu complet si perioada de cotizare de 31ani si6 luni in jurul virstei de 60 ani,daca mai cotizeaza in paralel 4 ani la Casa de Pensii din Ro.
Doresc sa aflu urmatoarele:
1.Pt perioada(anii)cit lucreaza in Austria v-a primi o pensie suplimentara,partiala din partea statului Austria?
2.Este absolut necesar sa cotizeze cei 4 ani pt a avea stagiu complet de cotizare,sau poate sa astepte implinirea virstei standard de pensionare in Ro(61,5ani) si se calculeaza pensia pt perioada lucrata in fiecare din tari?
Multumesc anticipat.
Buna ziua,am primit mostenire doua suprafete de teren la sat(cca 1200mp-agricol,respectiv cca800mp-intravilan).
Pe primul din ele este amplasat dinainte de 1989 un stilp de electricitate ,iar pe celalalt,pe o anumita zona este un sant betonat de scurgere a apei,intrucit este in dreptul unui pod(un fel de lucrare hidrotehnica)executata dupa 1990.Ce pot face pentru cele doua cazuri?
In cit timp se poate dezbate masa succesorala,de catre mostenitori,de la data decesului?
Am detinut impreuna cu mama si sora mea(tatal decedind in 1982)un imobil in zona A(zero)a orasului Drobeta,imobil expropriat cu decretul 253/1987 si demolat.
In urma actiunii in instanta,in care am solicitat retrocedarea,dosar cu nr 3584/2002,actiunea noastra a fost respinsa.
Intre timp terenul respectiv a fost partial afectat prin constructia unui bloc.
Am facut recurs la Craiova si cu dosarul1757/CIV/2003,si s-au obtinut de recuperat masuri reparatorii(c/v teren)in suma de39559 RON,pronuntata la data de3 mai 2004.
Intre timp,in 2012 mama a decedat.
Mentionez ca atit raportul de expertiza contabila,necesar procesului-care a plecat la calculul valorii terenului dupa formula evaluarii terenurilor aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat-care se stie ca au fost subevaluate,cit si raportul de expertiza tehnica judiciara-care a stabilit ca retrocedarea se poate face pe un alt amplasament,nementionind ca se poate face chiar acolo partial+parcare sau spatii verzi,ne-au nemultumit.
In prezent dosarul se afla cred la ANRP.
Ma intereseaza daca pot redeschide procesul(dupa pronuntarea formulata de Curtea de Apel Craiova in 2004,deci daca mai exista vreo cale de atac.
Multumesc anticipat.