avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare(despagubire)in urma exproprierii prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare(despagubire)in urma exproprierii prin decretul253/1987

Am detinut impreuna cu mama si sora mea(tatal decedind in 1982)un imobil in zona A(zero)a orasului Drobeta,imobil expropriat cu decretul 253/1987 si demolat.
In urma actiunii in instanta,in care am solicitat retrocedarea,dosar cu nr 3584/2002,actiunea noastra a fost respinsa.
Intre timp terenul respectiv a fost partial afectat prin constructia unui bloc.
Am facut recurs la Craiova si cu dosarul1757/CIV/2003,si s-au obtinut de recuperat masuri reparatorii(c/v teren)in suma de39559 RON,pronuntata la data de3 mai 2004.
Intre timp,in 2012 mama a decedat.
Mentionez ca atit raportul de expertiza contabila,necesar procesului-care a plecat la calculul valorii terenului dupa formula evaluarii terenurilor aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat-care se stie ca au fost subevaluate,cit si raportul de expertiza tehnica judiciara-care a stabilit ca retrocedarea se poate face pe un alt amplasament,nementionind ca se poate face chiar acolo partial+parcare sau spatii verzi,ne-au nemultumit.
In prezent dosarul se afla cred la ANRP.
Ma intereseaza daca pot redeschide procesul(dupa pronuntarea formulata de Curtea de Apel Craiova in 2004,deci daca mai exista vreo cale de atac.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 09:01, 20 Mai 2013
Buna ziua,
Dupa anul 2004 a aparut o completare la legea 10/2001, legea 1/2009 privind modul de despagubire pentru terenuri si imobile.
Va trebui sa formulati o cerere in instanta contra Statului Roman prin Ministerul Finantelor pentru suplimentarea sumei astfel cum este ea acum stabilita de legea 1/2009.
Multa bafta.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare - cumparare drept litigios negeschis + drept succesoral ?! albin albin Stimate doamne si domni avocati ! Am o situatie in care un var (in viata) al tatalui meu (decedat) au fost impreuna cu inca un frate si o sora, deasemeni si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un raport de evaluare intocmit de un evaluator agreat de anrp. am vreo solutie? lucian_ lucian_ Buna seara. Apelez la dumneavoastra pentru a va solicita sfatul in urmatoarea problema : Mama mea are un dosar de despagubire la ANRP pe legile fondului ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren dupa legea nr 1/2000 nica_stefan2006 nica_stefan2006 Mai revin cu aceasta problema in atentia dumneavoastra si multumesc celor care mi-au raspuns,insa stiti cum este,mai bine intrebi de mai multe ori ca sa fii ... (vezi toată discuția)