avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vinzare - cumparare drept litigios negeschis + drept ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vinzare - cumparare drept litigios negeschis + drept succesoral ?!

Stimate doamne si domni avocati !
Am o situatie in care un var (in viata) al tatalui meu (decedat) au fost impreuna cu inca un frate si o sora, deasemeni si cu mama celor trei expropriati cu decret prin 1982. Dupa moartea tatalui celor trei, si deci inainte de expropriere au dezbatut succesiunea; astfel mama lor (decedata in 1986) primea 3/4 iar copii 1/4 din averea comuna a parintilor. Pe legi speciale nu s-au facut cereri de retrocedare. Am identificat ca 2/3 din teren exista si e liber. As dori sa cumpar de la unul din verii tatalui drepturile litigioase (nu stiu daca m-am exprimat bine, deoarece inca nu s-a deschis o actiune de revendicare) sau cum s-ar numi ceea ce vreau eu sa cumpar ? Poate fi precizat in actul de vinzare suprafata corespunzatoare cotei de 1/3 din ce s-ar putea retroceda in urma unei expertize topo sau numai cota (de 1/3) din intreg daca probabil cei trei nu au mai dezbatut cota de 3/4 ramasa dupa moartea mamei lor, terenul fiind deja expropriat ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters135221 , utilizator 18:42, 15 Mai 2010
Mai intai trebuie lamurita situatia juridica a terenului. Cum spuneti dvs, sa perfectati o vanzare pentru suprafata corespunzatoare cotei de 1/3, nu este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decret de expropriere a unei persoane decedate / eroare in act de mostenire m_dima m_dima Buna ziua, Am rugamintea sa fiu lamurita in legatura cu o problema. Am discutat cu mai multi avocati, am primit raspunsuri destul de contradictorii si as ... (vezi toată discuția)
...alba-neagra cu retrocedarile terenurilor abuziv (si fara titlu),intrate in proprietatea statului... Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar Terenul de cc 1000 m.p.,mostenit de tatal meu in 1963 are specificat in c.f.: gradina intravilan ;a fost abandonat de noi,fiind considerat proprietate de ... (vezi toată discuția)
Speta legea 10 caraman_gabi caraman_gabi Buna ziua, Parintii mei au fost proprietarii unui imobil in suprafata de 881 mp teren si 120.58 mp constructie asa cum rezulta din actul de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)