avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare teren

Buna ziua,
Am o intrebare la o povestioara usor incalcita despre retrocedarea unui pamant.Poate ma poate ajuta cineva..
Mama mea a cumparat in anul 1983 o casa in sectorul 6.In contract scrie cev de genul ca X vinde subsemnatilor...constructia situata pe terenul....Terenul in suprafata de 200 mp pe care se afla aceasta constructie trece in proprietatea statului conform prevederilor art 30 aln. 2 din legea 58/1974.
In 1985 au fost demolati de Ceausescu si in prezent se afla pe acel teren se afla malul digului Lacul Morii.
Mama a obtinut in 2009 o adeverinta de la ICRAL prin care se precizeaza ca imobilul a trecut in proprietatea statului din 21.02.1986 si expropriat in baza decretului nr 201/1986.
Se precizeaza valoarea la care s-a evaluat terenul si casa si faptul ca pentru teren nu s-au platit despagubiri .Pe casa in schimb s-a platit despagubiri.
Intrebarea de baraj este: pe teren se poate obtine despagubiri??
Stiu ca in 2006, parca, se faceau cereri de despagubiri pentru terenuri...atunci mama nu a depus cerere...

Acum 5 ani am fost la un avocat care mi-a spus ca atunci nu se putea face nimic dar sa nu renuntam pentru ca legile se schimba...problema era ca mama nu facuse cerere aceea in 2006.

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Teren sub luciu de apa Peppina Peppina Buna seara, Am certificat de proprietate (act de vanzare cumparare al parintilor mei) datat 12 August 1949 pe un teren de 200 mp in Plumbuita, sector 2. Am ... (vezi toată discuția)
Decret de expropriere a unei persoane decedate / eroare in act de mostenire m_dima m_dima Buna ziua, Am rugamintea sa fiu lamurita in legatura cu o problema. Am discutat cu mai multi avocati, am primit raspunsuri destul de contradictorii si as ... (vezi toată discuția)
Expropriere constructie fara a se expropria si terenul pe care era construita casa constantin popovici constantin popovici Am mostenit un teren de 160mp cu o casa in municipiul Falticeni Cu prilejul construirii unui aansamblu de locuinte am fost expropriat cu decretul 234/august ... (vezi toată discuția)