Am certificat de proprietate (act de vanzare cumparare al parintilor mei) datat 12 August 1949 pe un teren de 200 mp in Plumbuita, sector 2. Am avut casa construita pe aceste teren. In urma inundatiilor din 1974, am fost deposedati abuziv de proprietate de catre ICRAL Colentina, casa a fost demolata iar toate elementele de constructie din urma demolarii au fost preluate cu forta de catre ICRAL. Terenul specificat in actul de proprietate se afla acum sub luciul de apa al lacului Plumbuita. (exact in dreptul fantanii arteziene facute de Ontanu, primarul sectorului 2) Legea nr. 18/1991 la art.5 alin. 1 si 2 specifica faptul ca terenurile aflate sub luciu de apa fac parte din domeniul public si sunt inalienabile, insesizabile si imprescriptibile si nu pot fi introduse in circuitiul civil...etc.
Exista vreo posibilitate sa fiu pus in posesie in alta parte sau sa fiu despagubita?
Multumesc anticipat. giuseppinaz@yahoo.com
Daca nu s-a facut expropiere exista posibilitatea sa va adresati primariei cu o cerere pentru a fi despagubita sau a vi se da teren in altqa parte. Daca refuza va puteti adresa instantei
Si daca nu s-a facut cerere in baza legii 10/2001 pentru acordarea de despagubiri pentru imobil preluat abuziv de stat (casa demolata si terenul aferent), vorbim deja de tardivitate (mai ales daca luam in considerare si prevederile deciziei ICCJ 33/2008)...
Retrocedare teren
alx_mhr
Va cer parerea in urmatoarea problema : bunicii mei au avut o casa care a fost demolata si a fost construit un bloc pe acel teren( prin 1980 ). Din cate stiu ... (vezi toată discuția)