avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Teren sub luciu de apa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Teren sub luciu de apa

Buna seara,

Am certificat de proprietate (act de vanzare cumparare al parintilor mei) datat 12 August 1949 pe un teren de 200 mp in Plumbuita, sector 2. Am avut casa construita pe aceste teren. In urma inundatiilor din 1974, am fost deposedati abuziv de proprietate de catre ICRAL Colentina, casa a fost demolata iar toate elementele de constructie din urma demolarii au fost preluate cu forta de catre ICRAL. Terenul specificat in actul de proprietate se afla acum sub luciul de apa al lacului Plumbuita. (exact in dreptul fantanii arteziene facute de Ontanu, primarul sectorului 2) Legea nr. 18/1991 la art.5 alin. 1 si 2 specifica faptul ca terenurile aflate sub luciu de apa fac parte din domeniul public si sunt inalienabile, insesizabile si imprescriptibile si nu pot fi introduse in circuitiul civil...etc.
Exista vreo posibilitate sa fiu pus in posesie in alta parte sau sa fiu despagubita?
Multumesc anticipat. giuseppinaz@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:34, 24 Martie 2010
Daca nu s-a facut expropiere exista posibilitatea sa va adresati primariei cu o cerere pentru a fi despagubita sau a vi se da teren in altqa parte. Daca refuza va puteti adresa instantei
Si daca nu s-a facut cerere in baza legii 10/2001 pentru acordarea de despagubiri pentru imobil preluat abuziv de stat (casa demolata si terenul aferent), vorbim deja de tardivitate (mai ales daca luam in considerare si prevederile deciziei ICCJ 33/2008)...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa mostenita dar pamantul este al statului kpdaniel kpdaniel Buna ziua , am o casa mostenita dar pamantul este al statului , in cel mai fericit caz (lasand detaliile la o parte ) cat timp dureaza dobandirea prin ... (vezi toată discuția)
Constructii pe teren, luciu de apa Dinu_22 Dinu_22 Buna ziua, Detin un teren situat in apropierea Bucurestiului, in apropierea unui lac. Detalii teren: terenul are deschidere de aproximativ 20 ml la un ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren alx_mhr alx_mhr Va cer parerea in urmatoarea problema : bunicii mei au avut o casa care a fost demolata si a fost construit un bloc pe acel teren( prin 1980 ). Din cate stiu ... (vezi toată discuția)