avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructii pe teren, luciu de apa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructii pe teren, luciu de apa

Buna ziua,

Detin un teren situat in apropierea Bucurestiului, in apropierea unui lac.

Detalii teren: terenul are deschidere de aproximativ 20 ml la un drum public, iar pe partea cealalta a drumului se afla lacul. Teoretic intre lac si terenul meu se afla acest drum public. Din cate am aflat lacul se afla in concesiune, cei care il administreaza nu sunt proprietarii lacului.

Problema existenta: Anul trecut, cei care au in concesiune acest lac au adus pamant in fata casei mele si au marit foarte mult malurile. Pamantul adus reprezinta dupa parerea mea umplutura. Acum au decis ca vor sa constuiasca pe acest pamant (umplutura) o casa de 100 mp, cu fundatie,etc. Acest lucru face ca terenul detinut de mine sa treaca in planul doi si mult mai important doresc ca aceasta casa pe care o construiesc sa se transforme intr-un fel de ferma, cherhana, deci nu voi mai avea linistea dorita, vor fi gunoaie...etc.

Intrebari:

1. In ce conditii au voie sa construiasca aceasta casa?
2. Este legal sa aduci pamant intr-un lac si apoi sa construiesti?
3. Pot obtine autorizatie de constructie de la Primarie si in ce conditii?

Cu deosebit respect
Dinu
Cel mai recent răspuns: Dinu_22 , utilizator 09:43, 24 Iunie 2014
Daca obtin Certificat de Urbanism si nu ii restrictioneaza in a construi, pot construi si apoi fac proiect pentru constructia care o doresc si obtin Aut de ctie. pot construi, dar dvs. trebuie sa vedeti ce regim juridic are acel teren si eventiual faceti osesizare la Disciplina in Ctii de la Primarie si la Inspectoratul de Stat in Ctii de care apartineti.
Ca titular ai unui drept de concesiune respectivii pot solicita AC.pe terenul respectiv.
Pe de altă parte, d/voastră sunteți titular al unui drept de proprietate iar terenul din fața d/voastră are ca titular un alt proprietar (poate fi statul sau un proprietar privat) și acest lucru îi permite să-și folosească proprietatea cum dorește, la fel cum o folosiți și d/voastră.D-voastră nu sunteți proprietar pe '' VEDERE'' spre lac ci sunteți proprietar doar pe terenul pe care îl dețineți cu acte. A interzice construirea pe terenul din fața d/voastră pe motiv că terenul d-voastră va trece pe planul doi presupune abuz de drept.
Da, în cazul în care va fi fum, gălăgie, noxe, vibrații care să vă prejudicieze, atunci puteți acționa apelând la instituțiile juridice care există.pentru sancționarea eventualelor prejudicii.
Poata nnu m-am facut inteles, acel teren este un teren "inventat" in sensul ca pe luciul apei a fost adusa umplutura.
Faceti sesizare la Apele Romane si la Garda de Mediu ca s-a modificat configuratia malului prin aducerea de umplutura.
Pe de alta parte, ca sa construiasca pe acel teren ar trebui sa aiba un titlu, ori daca terenul este inventat... Se poate face o actiune de constatare, in Codul Civil apare ceva de genul ca daca creste suprafata prin aluviuni depuse in mod natural poti sa revendici acea suprafata. Dar la ei nu e cazul, insa... Dar daca obtineau autorizatii ca sa construiasca pana la limita luciului sau chiar pe luciul de apa, nu era acelasi lucru?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
DinuX, utilizator
Domnule DinuX va multumesc pentru raspuns. Ca sa va raspund la intrebarea adresata de dvs. referitor la constructia pe luciu de apa, cu o astfel de constructie e chiar placuta (una usoara gen ponton) pentru ca este retrasa. De fapt daca stau sa ma gandesc pe mine nu ma deranjeaza constructia, dar de la constructie mai toarna o placa de beton, mai construiesc un foisor si alta placa de beton si ne trezim cu un restaurant si atunci e prea tarziu sa mai fac ceva. Eu m-am mutat in afara Bucurestiului pentru a scapa de galagie. Sper ca se vor rezolva toate intr-o zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatii primariei au intrat cu utilajele pe terenul meu fara a ma intreba pirina pirina Am o intrebare: am o constructie noua pe un teren care se afla in apropierea unui canal. Aveam cumparate 3 rabe de pamant pentru nivelarea terenului iar ... (vezi toată discuția)
Amenajare drum pe malul unui luciu de apa concesionat cezarionescu cezarionescu Buna ziua. Am cumparat o proprietate [teren si casa] pe malul raului Mostistea in Ilfov. Raul este indiguit din loc in loc, cu diguri peste care trec ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre constructii uXenavY uXenavY Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma depaseste si ma streseaza la maxim.Pe scurt ,acum cativa ani am cumparat o casa si jumatate din terenul ... (vezi toată discuția)