avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa mostenita dar pamantul este al statului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa mostenita dar pamantul este al statului

Buna ziua , am o casa mostenita dar pamantul este al statului , in cel mai fericit caz (lasand detaliile la o parte ) cat timp dureaza dobandirea prin uzucapiune ? am inteles de la cineva ca a avut de asteptat cam 2 ani , e adevarat?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:56, 17 Februarie 2020
Art. 861, al 1 Cod Civil: "(1) Bunurile proprietate publică sunt inalienabile, imprescriptibile și insesizabile " deci nu pot fi dobandite prin uzucapiune. In functie de detaliile spetei puteti incerca sa dobanditi terenul prin alte modalitati - fie cereti ordinul prefectului daca terenul a fost preluat abuziv de stat, fie incercati sa il cumparati sau sa il concesionati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa construita pe terenul statului felisana felisana Am urmatoarea situatie. Locuim in casa bunicilor, care urmeaza ca dupa un timp sa ni se treaca pe nume. De curand am aflat ca terenul pe care este construita ... (vezi toată discuția)
Bunuri din domeniul public luiza2008 luiza2008 :)Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti la o intrebare,daca se poate: poate exista un drept de superficie in ceea ce priveste bunurile din domeniul public? Va ... (vezi toată discuția)
Proprietate publica leusan leusan O proprietate publica( teren al primariei) poate face obiectul unei uzucapiuni in conditiile prevazute de art 136 din Constitutie.Mai ales ca cererea se ... (vezi toată discuția)