avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate publica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate publica

O proprietate publica( teren al primariei) poate face obiectul unei uzucapiuni in conditiile prevazute de art 136 din Constitutie.Mai ales ca cererea se refera si la perioada dinainte de 1989 cand ,,bunurile Statului Roman apartineau acestuia si erau proprietatea intrgului popor"
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 13:33, 26 Martie 2012
Nu, fiindca bunurile aflate in proprietatea publica sunt, dupa cum spune legea , imprescriptibile achizitiv( adica nu pot fi dobandite prin uzucapiune), sunt insesizabile( adica nu pot face obiectul urmaririi silite) si sunt inalienabile( nu pot fi instrainate).
nu este clar termenul "proprietate publica(teren al primariei)" ... un teren poate fi al Statului Roman luat cu Legea58/1974 si poate fi retrocedat... etc. (sau poate o hotarare de Consiliu local l-a facut "altfel" decat "proprietate publica" deci povestea cu inainte de 1989 e cu multe semne de intrebare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim juridic al terenului miki_M miki_M Cand intrebi despre regimul juridic al unui teren , ti se comunica si proprietarul ??? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Plangere penala Anatol2017 Anatol2017 Buna ziua, Am avut un proces pe fond funciar. In urma unei expertize geo-topo, partea adversa a aflat ca ocupa un drum din domeniul public. A demarat ... (vezi toată discuția)
Intabulare primarie gavril.magurean gavril.magurean CUM SE INTABULEAZA DE PE DOMENIUL PUBLIC PE PRIMARIE ,TREBUIE FACUTA HOTARARE DE CONSILIU SAU SE INTABULEAZA DIRECT? SI CE AR TREBUII SA CONTINA HOTARAREA ? (vezi toată discuția)