avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plangere penala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plangere penala

Buna ziua,

Am avut un proces pe fond funciar. In urma unei expertize geo-topo, partea adversa a aflat ca ocupa un drum din domeniul public. A demarat actiune contra Primariei si Preefcturii pentru a i se recunoaste dreptul de proprietate pe tto ce ocupa. A castigat la apel, dar stiu sigur ca nu informat instanta ca mai exista un litigiu pe o parte din acel teren si ca acel teren are inclus si un drum din domeniul public. Se poate incadra aceasta "omisiune" a lui la o fapta penala, si daca da, la care? Uzucapiunea nu cred ca se aplica la domeniul public.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Anatol2017 , utilizator 13:03, 24 Septembrie 2018
Bunurile proprietate publica sunt inalienabile, imprescriptibile si insesizabile,nu pot face obiectul uzucapiunii.

Bunurile proprietate privata pot fi uzucapate.

Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Si totusi... Avem un caz. Instanta nu a fot informata despre ce gen de suprafete sunt acolo. Cum se numeste asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune neaguv neaguv Buna ziua! Va scriu in scopul de a rezolva urmatoarea problema:In 1955 bunicii mei au cumparat un teren de aproximativ 400 mp in apropierea Bucurestiului intr ... (vezi toată discuția)
Proprietate publica leusan leusan O proprietate publica( teren al primariei) poate face obiectul unei uzucapiuni in conditiile prevazute de art 136 din Constitutie.Mai ales ca cererea se ... (vezi toată discuția)
Casa mostenita dar pamantul este al statului kpdaniel kpdaniel Buna ziua , am o casa mostenita dar pamantul este al statului , in cel mai fericit caz (lasand detaliile la o parte ) cat timp dureaza dobandirea prin ... (vezi toată discuția)