avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Activitate alisha

Activitate alisha

Multumesc pt raspunsuri!

Intrbare, unde se investeste cu formula executorie? Aici in Romania unde s-a pronuntat hotararea (asa reiese din ce a scris romul) sau in UNgaria unde se doreste executarea?
Art. 38 , 1. "O hotarare pronuntata intr-un stat membru si care este executorie in statul in cauza este executata intr-un alt stat membru atunci cand , la cererea uneie dintre partile interesate a fost declarata drept executorie in statul respectiv "

Sa inteleg ca se cere investirea cu formula executorie atat in statul in care s-a pronuntat hot. cat si in statul in care se cerea executarea silita? Si doar apoi se trimite executorului competent?
Buna ziua,

Speta e urmatoarea: Impotriva unei SC se obtine, inainte de aderarea Ro la UE , o hotarare. Se doreste executarea silita a acestei hotarari in statul de origine a SC debitoare (Ungaria).

Care sunt pasii care trebuie urmati? Care este procedura?

Nu exista o conventie special incheiata privitoare la recunosterea hotararilor intre Ro si Ungaria, legea care reglementeaza aceasta materie este 187/2003, dar care odata cu aderarea noastra la UE s-a abrogat. De la data aderarii materia e reglementata de Regulamentul CE 44/2001.

Sentinta trebuie trimisa la investire cu formula executorie in Ungaria? Ce alte acte sunt necesare? Care e procedura? S-a intalnit cineva cu o situatie asemanatoare?
Buna ziua,

Speta e urmatoarea: Impotriva unei SC se obtine, inainte de aderarea Ro la UE , o hotarare. Se doreste executarea silita a acestei hotarari in statul de origine a SC debitoare (Ungaria).

Nu exista o conventie special incheiata privitoare la recunosterea hotararilor intre Ro si Ungaria, legea care reglementeaza aceasta materie este 187/2003, dar care odata cu aderarea noastra la UE s-a abrogat. De la data aderarii materia e reglementata de Regulamentul CE 44/2001.

Sentinta trebuie trimisa la investire cu formula executorie in Ungaria? Ce alte acte sunt necesare? Care e procedura? S-a intalnit cineva cu o situatie asemanatoare?
Buna ziua,

Răspuns la discuția Facturi electrica ce sanse am?
Multumesc pt raspunsuri, eu am scris in intampinare tot ce se putea, am sa vad vineri ce se intampla, sper k judecatorul este de parerea lui Romy si va considera si el ca este vorba de incertitudine incompatibila cu somatia de plata.

Reprezentantul unei asociatii de proprietari nu a platit facturile electrica din 2003. Furnizorul a declansat procedura somatiei de plata pentru o suma considerabila. Facturile atasate au fost trimise prin posta, deci nu au fost "acceptate", de pe facturi lipsind si stampila furnizorului.

Ce sanse sunt ca aceste facturi sa fie considerate neacceptate si ca urmare sa se dovedeasca caracterul incert al sumei ? Este posibil ca instanta sa respinga cererea de somatie de plata pe acest considerent si sa se judece pe dreptul comun?

Daca ma puteti ajuta cu vre-o idee cum sa fac sa se mearga pe dreptul comun! Stiu k depinde si de instanta, dar orice idee e binevenita! Multumesc!