avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate Ioanacristiana

Activitate Ioanacristiana

margaritoiu a scris:

Colegi..intrebare. Are vreo relevanta contestarea celor doua intrebari?! Adika e utila cuiva?! Ma indoiesc ca ar fi candidati a caror admitere ar depinde de una din aceste intrebari.... Si app, stie cineva cand publica unbr rezultatele ca sa nu mai fie loc de dubii?!

cu siguranta sunt candidati a caror admitere depinde de aceste 2 intrebari. poate asa se vor preveni urmatoarele greseseli la examenele care urmeaza. daca putem da o mana de ajutor eu zic sa nu ezitam, pana la urma nu este nimic de pierdut.

am inteles ca joi s-ar publica rezultatele.
madalenna a scris:

colegi, face cineva contestatie? Eu as vrea sa contest totusi intrebarea 78 de la grila 2 (unitatea de rezolutie infractionala). Voi ce opinie aveti?

si eu as vrea sa fac contestatie la intrebarea referitoare la Unitatea de rezolutie infractionala si la cea cu Scoaterea de sub urmarire penala.

mai face maine cineva contestatie la baroul Bucuresti pentru aceste grile?
marius-lex a scris:

Krina10 a scris:

b.
forma autentica este ad solemnitatem, nu ad validitatem

Serios???De cand e diferenta intre solemnitatem si validitatem?
Eu zic ca inainte de a face astfel de afirmatii ce pot induce pe unii intr-o oarecare eroare sa fii sigura de ce afirmi.In caz contrar poti posta doar raspunsul prezumat de tine ca fiind corect,fara motivari de genul asta:)

Contractul de intretinere

Contractul de intretinere este contractul prin care o parte se obliga sa efectueze in folosul celeilalte parti sau al unui anumit tert prestatiile necesare intretinerii pentru o anumita perioada.

Contractul de intretinere este un contract:

solemn – forma autentica
sinalagmatic (bilateral) – cu titlu oneros
sau cu titlu gratuit
contract aleatoriu
translativ de proprietate
intuitu persoane
cu executare succesiva

plus ceva lamuriri cu privire la ad solemnitatem si ad validitatem:

[ link extern ]

:-)
marius-lex a scris:

Contractul de intretinere:
a)are caracter viager prin natura sa
b)prin esenta sa este oneros
c)tr incheiat in forma autentica ad validitatem

b si c
romarta123 a scris:

Buna ziua as dori cateva informatii legate de examen , poate sunteti mai bine informati:
1. cand se publica lista cu cei inscrisi? dar date despre locatia /ora examenului?
2.testul grila este eliminatoriu ca in ceilalti ani ?
3.cat timp avem pt tezele scrise ?

multumesc mult, spor la treaba

buna!

aici ai link ul cu lista celor inscrisi la examen, valabil baroul bucuresti.

[ link extern ]

da, testul grila este eliminatoriu dar nota de trecere este 5 (50 de grile rezolvate corect) iar rezultatul va fi notat cu admis sau respins iar media pentru intrare ca avocat stagiar este de 7.
pentru cele 3 examene timpul de rezolvare este de 4 ore pentru fiecare examen. (asta stiu eu la acest moment, nu am cunostinta de alte modificari).:O

iar pentru: Buna ziua,stie cineva vreun site sau vreo carte care sa arate cum se motiveaza o speta intr-un mod cat mai eficient pentru a obtine un punctaj cat mai bun?

din pacate eu nu stiu sa existe vreo carte care sa ne indrume intr-un fel cum trebuie rezolvate si explicate aceste spete. cred ca cel mai bun exercitiu este sa luam subiectele de anul trecut si sa ne uitam peste spete si peste barem si asa ne putem face o idee.

sper ca am ajutat intr-o oarecare masura cu aceste raspunsuri.
toate cele bune si spor la invatat chiar daca nu mai este mult pana la examen. :O
romarta123 a scris:

buna ziua, as dori sa stiu ce reprezinta acel " certificat privind starea de sănătate a candidatului, incluzând şi o evaluare psihiatrica" - este vorba despre certificat tip A5?
si daca este suficient acel certificat, sau mai trebuie si adeverinta de la medicul de familie.
pt cei care s-au inscris in bucuresti: aproximativ cate ore se sta la coada? :)

Multumesc si succes

pentru baroul bucuresti:

eu m am inscris ieri, se inscrisesera aproape 500. de la medical de familie este nevoie de o adeverinta in care sa scrie clinic sanatos iar de la medicul psihiatru la fel, este vorba tot de o adeverinta. nu veniti cu certificate timbrate pe care dati bani, ieri i-a trimis pe cativa care au veit cu astfel de certificate, inapoi dupa aceste 2 adeverinte.

si da, am stat ceva la coada, cam 3 ore jumate, dar am inteles ca se fac inscrieri incepand cau ora 8 si pana la 16 sau cam asa ceva, oricum pentru alte nelamuriri puteti suna la barou si intreba.
spor la invatat!
margaritoiu a scris:

ioanacristina verifica linkul asta si poate gasesti raspuns la intrebarea ta
[ link extern ]

iti multumesc pentru link. m-am lamurit.
Buna!

Pentru bucuresti este necesara adeverinta de la medicul de familie la care esti inscris (eu nu sunt din bucuresti si nu am medic de familie aici) si care este cabinetul medical unde se da psihologicul?
radul22 a scris:

Salutare la toata lumea!
Nu am mai intrat pe forum din noiembrie 2013, asa ca poate sunt cam ruginit.
Sunt unul dintre cei care au sustinut (cu succes) examenul din 2012, momentan avocat stagiar iar de azi in concediu (de unde reintrarea in forta).

Fiindca vad ca multi va stresati cu planificatul invatatului, pot doar sa spun ca depinde de fiecare.
Eu m-am apucat pe bune de invatat la 1 iulie 2012, avand avantajul de a stapani bine din facultate dreptul penal general si special, respectiv binisor procedura penala.
Perioada 1 iulie - 5 august am dedicat-o doar civilului, reusind sa citesc de 3 ori materia. Programul a fost de la 07.30 la 22.30, cu o pauza de 1 ora la pranz si in rest pauza de juma de ora la cina.
In 5-8 august am fost la Vama. Intre 9-31 august am citit doar procedura civila. Doar Codul si Boroi, completand din Tabarca bucatile care lipseau (cred recursul, hotararea judecatoreasca si inca ceva).
Prima jumatate a lui septembrie a fost dedicata recitirii doar a Codului penal si de procedura penala (de vreo 5 ori fiecare), respectiv cartea de procedura a lui Udroiu de 2 ori. A doua jumatate a lui septembrie a fost recapitulare civil si procedura civila.
Toata luna octombrie a fost zilnic o grila de la INM din anii trecuti si recapitulare toata materia, axandu-ma 99.99% pe Coduri.
OEPA a fost citita doar in tot acest timp, cam 1/2 h la 2 zile. Niciodata nu am stat mai mult la ea. La OEPA am luat 10, dar examenul a fost usor, iar corectura de buna-credinta. Asta e examenul la care pot pica toti sau toti pot sa isi salveze media (cazul anului trecut).

Precizez ca in luna octombrie nivelul a fost intensiv, trezit la 5 dimineata, culcat la ora 23, singurele pauze au fost pentru sport. Nu telefonic, nu facebook, nu avocat.net. Sfatul meu, rariti-o cu forumul, intrati maxim o data pe zi sa vedeti noutatile.

Spor mare, e greu, dar se poate cu munca, fara discutie.
Radu

Felicitari pentru reusita!

o intrebare as avea...de ce spui ca acesta este "examenul la care pot pica toti sau toti pot sa isi salveze media (cazul anului trecut)"?

programul tau a fost foarte bine pus la punct, mi se pare o metoda foarte buna, a si dat rezultat.
frizz_star a scris:

Buna ziua, La contracte speciale ce autor ati ales ? sau mai bine intrebat ce carte /carti ?

Curs de drept civil. Contracte

Autor: Liviu Stanciulescu

Editura: Hamangiu

Categoria generala: Cursuri, seminarii, teste

Data aparitiei: 20 Iulie 2012

Format: Carte brosata

[ link extern ]
eu am ales si succesiuni tot de acelasi autor.

Spor!