Colegi..intrebare. Are vreo relevanta contestarea celor doua intrebari?! Adika e utila cuiva?! Ma indoiesc ca ar fi candidati a caror admitere ar depinde de una din aceste intrebari.... Si app, stie cineva cand publica unbr rezultatele ca sa nu mai fie loc de dubii?!
colegi, face cineva contestatie? Eu as vrea sa contest totusi intrebarea 78 de la grila 2 (unitatea de rezolutie infractionala). Voi ce opinie aveti?
Krina10 a scris:
b.
forma autentica este ad solemnitatem, nu ad validitatem
Serios???De cand e diferenta intre solemnitatem si validitatem?
Eu zic ca inainte de a face astfel de afirmatii ce pot induce pe unii intr-o oarecare eroare sa fii sigura de ce afirmi.In caz contrar poti posta doar raspunsul prezumat de tine ca fiind corect,fara motivari de genul asta:)
Contractul de intretinere:
a)are caracter viager prin natura sa
b)prin esenta sa este oneros
c)tr incheiat in forma autentica ad validitatem
Buna ziua as dori cateva informatii legate de examen , poate sunteti mai bine informati:
1. cand se publica lista cu cei inscrisi? dar date despre locatia /ora examenului?
2.testul grila este eliminatoriu ca in ceilalti ani ?
3.cat timp avem pt tezele scrise ?
multumesc mult, spor la treaba
buna ziua, as dori sa stiu ce reprezinta acel " certificat privind starea de sănătate a candidatului, incluzând şi o evaluare psihiatrica" - este vorba despre certificat tip A5?
si daca este suficient acel certificat, sau mai trebuie si adeverinta de la medicul de familie.
pt cei care s-au inscris in bucuresti: aproximativ cate ore se sta la coada? :)
Multumesc si succes
ioanacristina verifica linkul asta si poate gasesti raspuns la intrebarea ta
[ link extern ]
Salutare la toata lumea!
Nu am mai intrat pe forum din noiembrie 2013, asa ca poate sunt cam ruginit.
Sunt unul dintre cei care au sustinut (cu succes) examenul din 2012, momentan avocat stagiar iar de azi in concediu (de unde reintrarea in forta).
Fiindca vad ca multi va stresati cu planificatul invatatului, pot doar sa spun ca depinde de fiecare.
Eu m-am apucat pe bune de invatat la 1 iulie 2012, avand avantajul de a stapani bine din facultate dreptul penal general si special, respectiv binisor procedura penala.
Perioada 1 iulie - 5 august am dedicat-o doar civilului, reusind sa citesc de 3 ori materia. Programul a fost de la 07.30 la 22.30, cu o pauza de 1 ora la pranz si in rest pauza de juma de ora la cina.
In 5-8 august am fost la Vama. Intre 9-31 august am citit doar procedura civila. Doar Codul si Boroi, completand din Tabarca bucatile care lipseau (cred recursul, hotararea judecatoreasca si inca ceva).
Prima jumatate a lui septembrie a fost dedicata recitirii doar a Codului penal si de procedura penala (de vreo 5 ori fiecare), respectiv cartea de procedura a lui Udroiu de 2 ori. A doua jumatate a lui septembrie a fost recapitulare civil si procedura civila.
Toata luna octombrie a fost zilnic o grila de la INM din anii trecuti si recapitulare toata materia, axandu-ma 99.99% pe Coduri.
OEPA a fost citita doar in tot acest timp, cam 1/2 h la 2 zile. Niciodata nu am stat mai mult la ea. La OEPA am luat 10, dar examenul a fost usor, iar corectura de buna-credinta. Asta e examenul la care pot pica toti sau toti pot sa isi salveze media (cazul anului trecut).
Precizez ca in luna octombrie nivelul a fost intensiv, trezit la 5 dimineata, culcat la ora 23, singurele pauze au fost pentru sport. Nu telefonic, nu facebook, nu avocat.net. Sfatul meu, rariti-o cu forumul, intrati maxim o data pe zi sa vedeti noutatile.
Spor mare, e greu, dar se poate cu munca, fara discutie.
Radu
Buna ziua, La contracte speciale ce autor ati ales ? sau mai bine intrebat ce carte /carti ?