avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Activitate kroko92

Activitate kroko92

a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

care dintre aceste 2 puncte este valabila la o condamnare cu suspendare pentru o alcoolemie mare de 1.70 si plus fuga de la locul faptei ?
cu ce ne ajuta sau cu ce ne dezavantajeaza noul cod penal pe partea cu alcoolemia peste limita de 0.80 ?
va spun din cazul meu .. a trecut 8 luni si inca nu a ajuns in instanta . in general dureaza 1 an . + 1 an care este permisu anulat si pe urma trebuie sa da-ti examenul din nou .
nu . un accident usor cu o masina parcata , nu are nici o pretentie omul .

atasez din nou problema mea . rog un avocat sa imi raspunda . trebuie sa hotarasc neaparat pana maine la ora 10:00 si nu vreau sa iau o decizie proasta .

kroko92 a scris:

buna ziua . situatia mea sta in felul urmator ,
accident ora 3 dimineata , fuga de la locul faptei , m-am prezentat singur la politie la ora 9 dimineata . am suflat in aparat = 0.47 . sange 0.90 si 0.75 a 2 proba .
in primele declaratii am spus ca am baut de la 00:30 pana la 03:00 , procurorul a cerut calcul retroactiv la buc . mi-am angajat un avocat si cand a trebuit sa dau declaratie pentru calcul retroactiv am declarat ca am baut de la ora 06:30 100 g whisky , adica am baut dupa accident . politistul a trimis la bucuresti prima declaratie ca am baut la 00:30 pana la 03:00 si in loc de 100 g whisky a scris 200. si asa a iesit 1.70 , acum a inceput urmarirea penala si avocatul vrea sa ceara inca o contra expertiza . va intreb pe dumneavoastra . are rost sa mai fac una ?
sau va iesi acelasi rezultat ?

va rog din suflet daca puteti sa imi da-ti un raspuns urgent , trebuie sa ma hotarasc pana maine daca sa cer calcul retroactiv sau sa merg asa in instanta . au trecut deja 8 luni de la accident si nu vreau sa dureze cazu 2 ani .

buna ziua . situatia mea sta in felul urmator ,
accident ora 3 dimineata , fuga de la locul faptei , m-am prezentat singur la politie la ora 9 dimineata . am suflat in aparat = 0.47 . sange 0.90 si 0.75 a 2 proba .
in primele declaratii am spus ca am baut de la 00:30 pana la 03:00 , procurorul a cerut calcul retroactiv la buc . mi-am angajat un avocat si cand a trebuit sa dau declaratie pentru calcul retroactiv am declarat ca am baut de la ora 06:30 100 g whisky , adica am baut dupa accident . politistul a trimis la bucuresti prima declaratie ca am baut la 00:30 pana la 03:00 si in loc de 100 g whisky a scris 200. si asa a iesit 1.70 , acum a inceput urmarirea penala si avocatul vrea sa ceara inca o contra expertiza . va intreb pe dumneavoastra . are rost sa mai fac una ?
sau va iesi acelasi rezultat ?

va rog din suflet daca puteti sa imi da-ti un raspuns urgent , trebuie sa ma hotarasc pana maine daca sa cer calcul retroactiv sau sa merg asa in instanta . au trecut deja 8 luni de la accident si nu vreau sa dureze cazu 2 ani .
Buna ziua ! avand un dosar penal pe rol cu 0.90 prima proba si 0.75 a doua, in momentul de fata astept rezultatul retroactiv al alcoolemiei , dosarul inca nu a intrat in instanta .. este in continuare la politie . intrebarea mea este : Ce as putea face sa obtin o dovada de conducere pana la solutionarea cazului ??? exista vreo posibilitate sa obtin aceasta dovada ?
patrascu razvan a scris:

Dureaza intr-adevar mai putin daca platiti dvs, costa in jur de 5 mil si platiti la IML.

multumesc frumos dl avocat . dar eu sunt din provincie si as avea nevoie de mai multe detalii. am inteles ca probele de recalculare se duc la mina minovici . declaratia am dat`o pe 13 mai . cum trebuie sa procedez pentru a plati ?
stiu ca asta ar trebuii sa vorbesc cu politaiul care se ocupa de caz dar cand am avut "problema" m-am certat cam rau cu el si nu vrea deloc sa coopereze cu mine.
salut . am si eu cateva intrebari :
cat dureaza pana vine rezultatul de la recalculare?
pot plati sa vina rezultatul mai repede?
cat costa?
si unde platesc ?
Multumesc