avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Activitate Mary11111

Activitate Mary11111

Răspuns la discuția INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL
Multumesc frumos pentru raspuns !
voiam sa va intreb ce acte trebuiesc depuse pentru ccc si daca este o data anume cand trebuie depus(ma refer pot sa depun inainte de terminarea concediului de lauzie , ma gandesc ca se merge destul de greu si daca nu am toate hartiile la dosar sa am timp sa le aduc, daca imi respinge dosarul )
am nascut pe 10 10 si sunt in concediu post natal . am avut concediu prenatal de pe 9 septembrie pana pe 10 10 cand am nascut .nu am luat toate zilele care mi se cuveneau inainte de nastere si am luat doar cele de dupa nastere. cand anume ar trebui sa depun dosarul sa nu depasesc data de depunere si ce documente trebuie sa depun atat pentru ccc la primara de unde apartin (mentionez ca din 17 oct 2012 pana in 12 nov 2012 am lucrat intr-un loc (cu contract de munca ) am facut pauza de pe 12 nov pana pe 15 nov cand am fost angajata la selgros pana in 15 august 2013 , apoi am fost angajata la un srl cu contract pana pe 9 sept cand am avut concediul. ce acte trebuie sa iau de la fiecare firma in parte pentru dosar ccc.
dar pentru alocatia copilului.
va multumesc din suflet pentru ajutorul dat !!!
am inteles! va multumesc nespus!
data probabila a nasterii este 11.octombrie 2013. multumesc!
Buna ziua! va multumesc anticipat ptr raspuns.... din pacate nu ma incadrez in conditiile mentionate de dumneavoastra mai sus. nu am nici un an vechime si nici firma la care lucrez nu imi da somaj, pur si simplu s-a terminat contractul si nu il mai prelungesc. scuza lor fiind faptul ca imi pot depune dosarul la somaj sau la casa de asigurari de sanatate ptr concediu prenatal fara nici o problema.as vrea sa va mai intreb daca se poate sa imi depun dosarul pentru concediu prenatal la casa de asigurari de sanatate? sau nu mai ai nici o posibilitate? se poate sa ma reangajez la o alta firma tinand cont de faptul k acum sunt insarcinata in 30 de saptamani? care credeti ca este solutia dumneavoastra ca sa pot lua concediu prenatal? va multumesc din suflet!
Buna ziua!! imi cer scuze ca va deranjez din nou, dar am dat de o problema astazi si nu stiu cum o pot rezolva. Am fost la agentia de somaj la care apartin pentru concediu prenatal pentru ca pe 14 august imi expira contractul de munca si mi-au dat un raspuns foarte clar , spun ei:'' nu ai un an vechime in munca nu iti poti depune dosarul la agentia noastra.'' Dumneavostra ce spuneti, ar trebuii sa incerc si la CAS? cum sa fac ca sa imi mearga vechimea pana nasc? va multumesc anticipat!!
in primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsuri .mereu la obiect fara nici un fel de loc lasat interpretarii.
greseala a fost a mea si anume cea de scriere .
1. luna in care m-am angajat la selgros este noiembrie si anume 15.11.2012 si nu 15.09.2012
2. cei de la selgros au zis ca imi prelungesc contractul de munca pana in data de 14 .08.2013(contract pe perioada determinata)
deci la acea data voi avea 10 luni neintrerupte de munca la acesta societate.
3. daca iau concediu de prenatal de la doctorul de familie incepand cu data de 15 08.2013 cand nu o sa mai fiu angajata la aceasta societate mi se aduna la cele 10 luni neintrerupte cele 2 luni pana in momentul nasterii copilului sa fac 12 luni pentru CCC?nasterea este pe 11 .10.2013 programata de doctor
4. daca doctorul imi da acest concediu (cu siguranta mi-l da ca am vb cu el) imi va plati cineva si mai ales cat si cand aceasta perioada de 2 luni cat stau in concediu prenatal ?
5. concediul de dupa nastere de lauzie se adauga ca si perioada la cele 12 luni prevazute pentru CCC , sau se tine cont de data nasterii copilului adica 11 .10.2013?

Multumesc frumos pentru raspunsuri!!!
multumesc frumos pentru toate lamuririle dvs , mi-au fost de mare ajutor .va multumesc mai ales si pentru raspunsurile prompte pe care mi le-ati dat pana acum(spre deosebire de alte saituri si bloguri unde inca mai astept raspunsuri, cred ca o sa albesc cu ei) .va multumesc ca sunteti atenti.
dar, mai am o singura nelamurire. daca ma puteti ajuta si cu aceasta va raman profund indatorata.
firma la care lucrez in prezent(Selgross) ma are angajata de la data de 15 09.2012 pana in prezent si mi-au promis ca imi vor prelungi contractul de munca pana in data in care doctorul de familie imi da concediul de prenatal (din cele 126 de zile se scad cele 42 de dupa nastere)platite de sanatate angajatorului ulterior.
eu am ramas gravida in data de 8.01.2013 iar acum am 22 de saptamani.voi naste in aproprierea datei de 11.10.2013 dupa spusele doctorului ginecolog.
din data de 15.11.2012 pana in data de 11 .10.2013 sunt 329 de zile deci nu 365 de zile cat are un an . este posibil sa nu mi se deschida dosarul de concediu de crestere a copilului daca nu am 12 luni fixe. la 12 luni cat ar trebui sa am pentru CCC se adauga si concediul de lauzie de 42 de zile.
si ultima problema cu scuzele de rigoare .
inainte de a lucra la aceasta firma(selgros) , am lucrat la altcineva(gogoserie de cartier) 2 luni cu contract de munca dar de cand am plecat de la prima firma pana m-am angajat in locul in care muncesc astazi au trecut 2 saptamani.as putea sa aduc adeverinta de la locul de munca unde am fost prima data angajata 2 luni sa se faca 12 luni pentru CCC daca nu s-ar lua in calcul cele 42 de zile de concediu de lauzie? este posibil sa fie o problema la distanta aceasta de 2 saptamani de intrerupere a cotizatiei ? m-am interesat si nu merge sa cotizezi retroactiv.
Astept cu interes enorm raspunsul dumneavoastra !
in cazul in care contractul de munca se termina pe data de 1 .07 2013 (fiind pe durata determinata) imi pot plati de mana (singura ) contributia aferenta pana in momentul in care voi naste? sau trebuie sa fiu angajata imediat si viramentele sa le faca acea firma . pot fi angajata si pe 2h in cadrul acelei firme sau trebuie neaparat program normal de 8 h.multumesc frumos pentru raspunsurile anterioare. astept cu interes raspunsul dvs. o seara placuta!
buna ziua! se poate sa ma ajutati va rog! eu aqm sunt insarcinata in 5 luni. sunt agajata din 15 noiembrie 2012. voi naste la inceputul luni octombrie. pentru concediu de crestere copil se calculeaza si concediul de dupa nastere sau trebuie sa fie fix 12 luni pana la data nasterii copilului? va multumesc!