avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL

Buna ziua,sotia a nascut acum 2 saptamani si nu stiu daca pot intra in concediu de paternitate.anul trecut pe luna august am fost angajat la o firma dar am realizat venituri 0.pe celelalte 11 luni am venituri impozitabile,doar pe luna august am venituri 0
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
gagy7475, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:30, 19 Noiembrie 2013
Cum ati realizat venituri 0 ?
am fost angajat dar nu am lucrat din iulie.doar in septembriemi-au incheiat contractul de munca
si din septembrie lucrez la alta firma
pot intra in concediu de paternitate sau nu are rost sa fac atatea drumuri degeaba?
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
gagy7475, utilizator
Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Perioada elibigila in cazu dvs este iunie 2012 - mai 2013. Daca ne spuneti ce statut ati avut in aceasta perioada, va putem preciza exact daca beneficiati sau nu de aceasta indemniztaie.
am fost angajat din martie 2011 pana in septembrie 2012 la o firma,dar am lucrat doar pana in iulie,mi-au desfacut contractul de munca abia in septembrie.pe o adeverinta ce am scos-o de la ei luna august si septembrie figurez cu contributiie individuala si datorata de angajator la stat 0 si baza de calcul ii tot 0.din 1 septembrie lucrez la alta firma care a platit contributia. Nu stiu ce va fi cu luna august
1. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale.

2. Din ce spuneti dvs in luna august figurati fara realizare de venituri , ceea ce nu va da posibilitatea sa beneficiati de aceasta indemnizatie.

Alte discuții în legătură

Prenatal laura2014 laura2014 buna seara!am si eu intrebare:sunt insarcinata in 7luni pe data de 12septembrie2013 ar trebui sa nasc,Pe cartea de munca am intrerupere o luna de la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil bianchina18 bianchina18 Buna ziua! As avea nevoie de o lamurire, situatia sta in felul urmator: incepand cu 1 septembrie 2015, am inceput un contract de munca pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)