avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL

Buna ziua,sotia a nascut acum 2 saptamani si nu stiu daca pot intra in concediu de paternitate.anul trecut pe luna august am fost angajat la o firma dar am realizat venituri 0.pe celelalte 11 luni am venituri impozitabile,doar pe luna august am venituri 0
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
gagy7475, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:30, 19 Noiembrie 2013
Multumesc frumos pentru raspuns !
voiam sa va intreb ce acte trebuiesc depuse pentru ccc si daca este o data anume cand trebuie depus(ma refer pot sa depun inainte de terminarea concediului de lauzie , ma gandesc ca se merge destul de greu si daca nu am toate hartiile la dosar sa am timp sa le aduc, daca imi respinge dosarul )
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 13
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, se acorda pe baza de cerere, insotita in mod obligatoriu de:

a) copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de catre persoana care primeste documentele;

b) actele doveditoare privind calitatea solicitantului si relatia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicita dreptul, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (2);

c) actele doveditoare care sa ateste indeplinirea perioadelor prevazute de art. 2;

d) dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;

e) dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului;

f) orice alte documente care sa ateste indeplinirea conditiilor de eligibilitate.

Art. 15
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:

a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;

b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;

c) incepand cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau incredintarii, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit masurile de protectie a copilului;

d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a)-c).
...

2. Mergeti la Primarie si luati lista cu actele necesare specifice situatiei dvs.

3. - Actele se depun la Primarie in termen de maximum 60 de zile lucratoare de la data cu care vreti sa solicitati indemnizatia pentru CCC.
- Pregatiti actele din timp si imediat ce se termina concediul de lauzie le depuneti la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal laura2014 laura2014 buna seara!am si eu intrebare:sunt insarcinata in 7luni pe data de 12septembrie2013 ar trebui sa nasc,Pe cartea de munca am intrerupere o luna de la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil bianchina18 bianchina18 Buna ziua! As avea nevoie de o lamurire, situatia sta in felul urmator: incepand cu 1 septembrie 2015, am inceput un contract de munca pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)