avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate bruce43

Activitate bruce43

"Art. 82

Termenul de încercare

Durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani.

În cazul când pedeapsa a cărei executare a fost suspendată este amenda, termenul de încercare este de un an.

Termenul de încercare se socoteşte de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea condiţionată a executării pedepsei a rămas definitivă."

Sunt in aceeasi situatie descrisa mai sus..si nu imi vine sa cred ce strambaciune de aplicare poate exista..Pai cu ce sunt vinovat ca instanta care m-a condamnat a avut nevoie de 2 ani sa se pronunte???
In fapt,am primit 11 luni cu suspendare si efectiv trebuie sa stau cuminte 5 ani,desi din lege s-ar intelege 2 ani si 11 luni..Chestia asta trebuie inteleasa asa:
"Termenul de încercare se socoteşte de la data comiterii infractuiunii la care se adauga durata procesului"
Cand normal ar trebui sa sune asa:
"Termenul de încercare se socoteşte de la data comiterii infractiunii"
Cred ca este logic si de bun simt,ceea ce se si cere de la o lege,.nu suntem noi vinovati ca justitia functioneaza prost in Romania!!
Ganditi-va ca au intrat oameni in inchisoare pentru prostia asta scrisa mai sus!
De ce as avea cazierul patat 5 ani,cand legea spune 2 ani si 11 luni??
Va puteti gandi si altfel...
2 persoane comit aceeasi infractiune,in aceeasi zi,unuia i se termina procesul in 2 luni,celuilat in 2 ani..Amandoi mai comit cate o infractiune la o distanta de 3 ani..
Unul va fi inchis,celalalt va avea sansa de o noua suspendare..Pentru exact aceleasi fapte!!
Domnilor avocati,nu ma astept sa puteti d-voastra face ceva,v-as ruga doar sa imi spuneti cum se poate schimba aceasta strambaciune,cine are autoritatea sa constate ca exista o greseala de bun simt aici??Si sa se ia masuri,un cazier patat poate afecta vieti..