avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate olteanumirela

Activitate olteanumirela

Buna ziua! O femeie nascuta in luna decembrie 1960, implineste varsta standard de pensionare in noiembrie anul acesta, iar in luna septembbrie va depune o cerere de mentinere a contractului individual de munca. Daca se va mentine contractul individual de munca, poate sa primeasca si pensie la data implinirii varstei standard de pensionare (cumulul pensiei cu salariul obtinut pentru o functie mentinuta conform unui act aditional la contractul individual de munca incheiat pe o perioada nedeterminata)?
Buna ziua! In luna noiembrie 2014 am nascut, iar in februarie 2015 am intrat in concediul pentru cresterea copilului. Avand in vedere noile modificari aduse la Ordonanta nr. 111 din 2010, as dori sa aflu la ce data trebuie sa reincep munca?
Daca depun o noua cerere pentru concediul de crestere copil pentru cel de al doilea copil, mi se va acorda concediul pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani sau tot pana la 1 an si 11 luni?
Nu vroiam sa le furnizez aceste date pentru ca nu mi se pare normal.
Factura se emite pe numele titularului. Firesc este sa fie mentionat numarul persoanelor nu cine sunt aceste persoane; si asa si este in factura: nr. pers. Mi se pare normal ca titularul de contract sa fie introdus in sistemul informatic.
De asemenea, mi s-ar parea normal ca aceasta societate, fiind operator de date cu caracter personal, sa aiba un numar de identificare afisat si pe facturi.
Eu lucrez intr-o institutie bugetara care are un numar operator date cu caracter personal si care este tiparit pe orice document emis.
De asemenea nu mi se pare normal ca, pentru cei care locuiesc la casa pe pamant, facturarea sa se faca in functie de numarul de persoane, ci mi s-ar parea normal sa se faca pe mc de deseuri. Noi avem o pubela care nu se umple niciodata si care este golita de angajatii firmei de salubrizare o data pe saptamana, indiferent ca este plina sau un sfert sau jumatate. Serviciul reprezinta golirea unei pubele, nu a 4 pubele!
Dar daca nu am de ales, ... !
Va multumesc!
Exista posibilitatea de a nu furniza datele personale si sa renunt la reducerile facute de aceasta societate? Inteleg ca aceste reduceri reprezinta motivul legitim pentru care se solicita CNP-ul?
Buna ziua! Am revenit, dupa ce am transmis societatii de salubrizare prin e-mail articolele din lege mentionate de dumneavoastra si avand raspunsul de la societatea de salubrizare:
"Buna seara
In conformitate cu art. 5, alin.2, lit.e din 677/2001 nu este necesara solicitarea consimtamantului atunci "când prelucrarea este necesară în vederea realizării unui interes legitim al operatorului sau al terţului căruia îi sunt dezvăluite datele, cu condiţia ca acest interes să nu prejudicieze interesul sau drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei vizate"
Voi incerca pe scurt sa va explic unde este acest interes legitim al S.C.Ecosal Serv Dobroesti S.R.L.
Societatea pe care o reprezint presteaza o activitate comerciala in baza unui contract iar facturarea contravalorii serviciului prestat se face pe numarul de persoane ce locuiesc in imobil.Ca titular al contractului aveti obligatia sa anuntati orice modificarea a numarului de persoane prezente in imobil in maxim 15 zile de la producerea acestei modificari.
In afara de cele prezentate mai sus va aduc la cunostinta ca in baza unei hotarari a Consiliului Local Dobroesti, atat fiul cat si tatal dumneavoastra beneficiaza de anumite reduceri la plata serviciilor de salubritate si anume 15% pentru fiu pana la varsta de 14 ani si 50% pentru tata pana la varsta de 75 de ani,dupa aceasta varsta fiind scutit de la plata.Acesta este un alt motiv pentru care solicitam copii ale documentelor de identitate, programul de facturare facand aceste reduceri automat in baza codului numeric personal."

Multumesc din suflet! Exact asta le-am spus si eu!
As vrea sa stiu daca este legal ca [editat] sa solicite codul numeric personal, seria si nr. ale cartilor de identitate pentru toti membri de famili3 ce locuiesc la o adresa! Mentionez ca datele personale ale titularului de contract sunt trecute in contract!
Daca unii membrii refuza sa furnizeze acestei societati, datele lor personale, ce se poate
Mama, absolventa a facultatii de medicina fara rezidentiat, nu a lucrat nicaieri, a nascut un copil la data de 15.06.2012 si a optat pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an. Tatal nu a solicitat perioada de cel putin o luna de concediu pentru cresterea copilului (si nici nu mai are timp). Poate solicita unul dintre parinti stimulentul de insertie, si daca da, de ce acte are nevoie pentru a dovedi ca indeplineste conditiile? Multumesc!