buna ziua,
intre mai-iulie 2012 am cumparat 2 masini aduse din Germania.In septembrie 2012 am intocmit dosarele de recuperare a taxei auto si le-am inmanat unei firme de avocatura.in acest moment nu am informatii despre ele.dna avocat ba nu-mi raspunde,ba spune ca nu poate vorbi,ba ca ma suna dumneai peste cateva zile,ba chiar la un moment mi-a zis:<da,sunt facute dosarele>,fara alte amanunte si niciodata nu ma lamureste si nu accepta o intalnire.in lista de dosare a Tribunalului n-am gasit nicio informatie doar pe baza numelui,pentru ca niciodata n-am stiut un numar de dosar.as vrea sa stiu daca exista alt mod de a afla detalii si daca e posbil ca firma de avocatura sa fi incasat banii in numele meu.simt ca aceasta tergiversare si modul repezit in care sunt tratat de dna avocat ascunde ceva. va multumesc!
buna ziua,
m-am lovit de curand de o situatie care ma depaseste si la care n-am gasit prea multe raspunsuri nici la dn.avocat care ma reprezinta,ca si parte in acest dosar.pe scurt:in anul 2010 tatal meu a murit intr-un spital in urma unei agresiuni.s-a intocmit un dosar care are ca si obiect omorul,inculpatul a fost judecat sub acest aspect,a fost condamnat in prima instanta pentru aceasta fapta,violenta lui fiind dovedita cu probe indubitabile,dupa cum s-a exprimat la acea vreme procurorul de caz.Acum,dupa 3 ani,o alta instanta il judeca pentru accident rutier si s-a aprobat o expertiza tehnica a utilajului implicat,dupa spusele inculpatului.avand in vedere ca nu s-a facut nicio cercetare despre asta pana acum,nu exista poze(victima a fost dusa acasa de catre fiul inculpatului,sub pretextul ca l-a gasit cazut pe camp dintr-o caruta si abia la cea de-a 4-a declaratie a inculpatului acesta a<recunoscut>ca l-a accidentat cu un utilaj agricol,in spetao combina)de la fata locului,nu exista martori ai victimei,ci doar fiul si nepotul inculpatului care sustin varianta accidentului,nu s-a gasit nicio urma nici pe utilaj,nici la caruta victimei,nu se cunoaste cu exactitate locul faptei,nu se stie starea drumului la momentul respectiv,aderenta...ora intamplarii,efectiuni tehnice....etc.in fond,nu prea sunt disponibile in dosar date tehnice despre acest presupus accident.echipa de medici legisti care a facut autopsia a decis ca a fost vorba de violenta,pe victima gasindu-se urma unui pantof dar si urme de levier/bata.INML a dat un raspunsp putin ambiguu:a hotarat ca semnele pot fi cauzate atat de violenta cat si de un posibil accident.
intrebarea este:se poate face aceasta expertiza fara date tehnice,fara parametrii in care se putea produce acest presupus accident,fara vreo masuratoare,ci bazata numai pe declaratiile partilor implicate?
cine face acesta simulare?un expert in simulare grafica si apoi trimisa la specilaistii INEC,sau la inec se face si tot acolo se trag si concluziile?
in astfel de situatii se iau in considerare imaginile/inregistrarea video facuta in momentul necropsiei?daca da,cum pot intra in posesia inregistrarii video,avand in vedere ca ea nu se afla la dosar.
pentru a angaja un expert parte la aceasta simulare ,ce demersuri trebuie sa fac?
va multumesc!