avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Activitate maxim2000

Activitate maxim2000

Din pacate .. Nu ati raspuns la nici o intrebare ! Si dupa mica investitie se pare ca era neregulamentar sa mi se refuza intrare ... Permisul e valabil trebuia sa intru cu el apoi sa mi se retrage ! Si nu aveau nici un drept sa ma oblige sa parasesc tara cu primul avion mai ales ca am venit noapte si am plecat noapte fara sa mi se da ocazia de a vb cu un avocat .. Am drept de 24 de ore nu de 6 ore nocturne !
Pe data de 3 iunie am sosit la aeroportul Iasi la 21:30 eu cetatean marocan cu detinind un permis de sedere temporar valabil pina la data de 27/07 /2013 si cu sotia mea si fica mea (cetatene romane ). La politia de frontiera mi se a anuntat dupa 2ore de asteptare ca nu pot intra in tara ca permisul meu de sedere a fost anulat .. Politia se purta ciudat de parca eram un terorist dupa ce au aflat motiful ( dupa o ora aproape ) au trecut la un comportament normal . Motiful era : am fost plecat din tara mai mult de 6 luni !
- nu am fost instintat de acesta hotarire ( altfel nu faceam drumul pina la iasi , fara viza romaniei )
-am cerut o viza de intrare la aeroport find un membru al familiei unui cetatean roman ! Find fost student in romania ( doctorat in farmacie ) intre 1997-2002, detinind mijloce de intretinere (bani cash 2300 euro , si 2 conturi bancare Brd, card de credit internationala ) , loc de cazare ( lluare in spatiul la casa sotile mele ).am venit in romania anual , pentru vizita familiei sotile mele .si turism !
- detin o viza shengen valabila !
Nu se a incercat de nici un caz sa ne se da mana de ajutor ... Sotia mea care avenit in vizita la mama ei ( f bolnava ) a fost obligata sa plece inapoi cu mine, altfel nu putea scoate copilul din tara sa vina dupa mine .. procura nu pot sa ii fac ca e noapte si trebuia sa plec la 7 dimineata ( in caz de se deplasa notarul la aeroport ) Eu am ramas la aeroport noapta de 3-4 iunie si am fost fortat sa plec cu primul avion (spre bolonia ) schimband bilete dela data de14/06 la 04/06 eu sotia mea sicopilul meu de 3 ani ...!
Intrebarea ... Oare era legal sa mi se refuza dreptul de intra intara ?
Oare era normal sa mi se refuze viza de intrare ?
Oare e normal sa mi se retrage permisul de sedere decatre organe de politia de frontiera ?
Oare e normal sa mi se anuleze permisul fara nici o instintare !?
Multumesc anticipat !
Deci daca am inteles bine ...! se pierde anul respectiv... Dar oare se poate sa mi se refuze un nou permis de sedere ? ( nu sunt interesat de continuar, ca imi este imposibil sa stau 183 de zile , nici macar 30 ..:)) ! Multumesc in avans !
Oare daca declar ca am rezidenta in strainitate mi se acorda prelungirea permisul de sedere? deja anul trecut m au avertizat la ORI ca daca nu stau tot anul nu imi mai acorda .....sunt strain casatorit cu romanaca si am un copilas de 3 ani si nu reusesc sa vin in Ro decit o data pe an ..si stau maxim o luna (vacanta ).