avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Mi s-a anulat permis de sedere fara aviz si mi s-a ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Mi s-a anulat permis de sedere fara aviz si mi s-a refuzat intrarea in Romania!

Pe data de 3 iunie am sosit la aeroportul Iasi la 21:30 eu cetatean marocan cu detinind un permis de sedere temporar valabil pina la data de 27/07 /2013 si cu sotia mea si fica mea (cetatene romane ). La politia de frontiera mi se a anuntat dupa 2ore de asteptare ca nu pot intra in tara ca permisul meu de sedere a fost anulat .. Politia se purta ciudat de parca eram un terorist dupa ce au aflat motiful ( dupa o ora aproape ) au trecut la un comportament normal . Motiful era : am fost plecat din tara mai mult de 6 luni !
- nu am fost instintat de acesta hotarire ( altfel nu faceam drumul pina la iasi , fara viza romaniei )
-am cerut o viza de intrare la aeroport find un membru al familiei unui cetatean roman ! Find fost student in romania ( doctorat in farmacie ) intre 1997-2002, detinind mijloce de intretinere (bani cash 2300 euro , si 2 conturi bancare Brd, card de credit internationala ) , loc de cazare ( lluare in spatiul la casa sotile mele ).am venit in romania anual , pentru vizita familiei sotile mele .si turism !
- detin o viza shengen valabila !
Nu se a incercat de nici un caz sa ne se da mana de ajutor ... Sotia mea care avenit in vizita la mama ei ( f bolnava ) a fost obligata sa plece inapoi cu mine, altfel nu putea scoate copilul din tara sa vina dupa mine .. procura nu pot sa ii fac ca e noapte si trebuia sa plec la 7 dimineata ( in caz de se deplasa notarul la aeroport ) Eu am ramas la aeroport noapta de 3-4 iunie si am fost fortat sa plec cu primul avion (spre bolonia ) schimband bilete dela data de14/06 la 04/06 eu sotia mea sicopilul meu de 3 ani ...!
Intrebarea ... Oare era legal sa mi se refuza dreptul de intra intara ?
Oare era normal sa mi se refuze viza de intrare ?
Oare e normal sa mi se retrage permisul de sedere decatre organe de politia de frontiera ?
Oare e normal sa mi se anuleze permisul fara nici o instintare !?
Multumesc anticipat !
Probabil ca este normal din moment ce dvs. nu ati reusit sa respectati masurile impuse de aut. romane. Unde trebuiau sa va instiinteze din moment ce dvs. nu ati lasat mesaj unde puteti fi gasit. Dupa cum singur recunoasteti politia de frontiera s-a purtat respectuos cu dvs. dar in acelasi timp riguros, este normal, oamenii respectau legislatia romana deci ce acuze puteti imputa aut. romane? Sotia si copilul dvs. puteau ramane in Romania, daca era o situatie majora, iar dvs. sa faceti o procura ulterior pe care sa o trimiteti in Romaia. Solicitati reintregirea familiei si asteptati din nou aprobare pentru a putea veni in vizita si pentru a solicita un nou permis de sedere.
Din pacate .. Nu ati raspuns la nici o intrebare ! Si dupa mica investitie se pare ca era neregulamentar sa mi se refuza intrare ... Permisul e valabil trebuia sa intru cu el apoi sa mi se retrage ! Si nu aveau nici un drept sa ma oblige sa parasesc tara cu primul avion mai ales ca am venit noapte si am plecat noapte fara sa mi se da ocazia de a vb cu un avocat .. Am drept de 24 de ore nu de 6 ore nocturne !
Aveti dreptul sa formulati in scris aceste intrebari institutiei vamale sau Autoritatii pentru straini care va eliberat permisul de sedere temporara care au datoria de a va raspunde in termenul legal de 30 de zile. În cazul în care titularului permisului de şedere i se revocă dreptul de şedere, documentul se anulează la data deciziei de revocare şi se retrage cel mai târziu la data la care această decizie este adusă la cunoştinţa străinului, deci vi s-a adus la cunostinta si odata cu aceasta permisul dvs va fost retras. E de la sine inteles ca nu mai aveati dreptul de a intra pe teritoriul Romaniei fiind in posesia unui document anulat. Daca asa e legea, pentru ce sa fie incalcata in cazul dvs.Dar repet aveti posibilitatea sa reformulati cererea si sa va fie eliberat un nou permis cu conditia ca de aceasta data sa respectati cu strictete termenele stabilite de legea romana.
ORDONANTA DE URGENTA nr. 194 din 12 decembrie 2002 (*republicata*) privind regimul strainilor in Romania
ART. 77 Cazuri de anulare şi revocare
(1) Oficiul Român pentru Imigrãri anuleazã, prin decizie motivatã, dreptul de şedere permanentã sau temporarã în România, dacã se constatã ulterior cã:
a) la data acordãrii dreptului de şedere permanentã sau a prelungirii dreptului de şedere temporarã strãinul nu îndeplinea condiţiile prevãzute de lege în acest sens;
b) dreptul de şedere permanentã sau prelungirea dreptului de şedere temporarã a fost obţinut/obţinutã prin folosirea de informaţii false, documente false sau falsificate ori de alte mijloace ilegale;
c) dreptul de şedere a fost obţinut în baza unei cãsãtorii de convenienţã, constatatã în condiţiile art. 63;
d) strãinul a fost îndepãrtat anterior de pe teritoriul României şi a reintrat, sub o altã identitate, în perioada de interdicţie.
(2) Oficiul Român pentru Imigrãri revocã, prin decizie motivatã, dreptul de şedere permanentã atunci când se constatã cã rezidentul permanent constituie o ameninţare la adresa ordinii publice, ca urmare a infracţiunilor sãvârşite pe teritoriul României.
(3) Oficiul Român pentru Imigrãri revocã, prin decizie motivatã, dreptul de şedere temporarã atunci când:
a) în urma verificãrilor efectuate de Oficiul Român pentru Imigrãri sau a sesizãrilor primite de la alte autoritãţi competente, potrivit legii, se constatã cã strãinul nu mai îndeplineşte condiţiile pe baza cãrora i-a fost prelungit dreptul de şedere ori nu mai respectã scopul pentru care i-a fost acordat acest drept;
b) se constatã cã strãinul a încãlcat reglementãrile privind frontiera de stat sau pe cele referitoare la angajarea în muncã a strãinilor;
c) se constatã cã strãinul suferã de o boalã ce pune în pericol sãnãtatea publicã şi nu se supune mãsurilor de tratament medical stabilite de autoritãţile competente.

Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
Justitiarul711, utilizator
Justitiarul711 a scris:

Aveti dreptul sa formulati in scris aceste intrebari institutiei vamale sau Autoritatii pentru straini care va eliberat permisul de sedere temporara care au datoria de a va raspunde in termenul legal de 30 de zile. În cazul în care titularului permisului de şedere i se revocă dreptul de şedere, documentul se anulează la data deciziei de revocare şi se retrage cel mai târziu la data la care această decizie este adusă la cunoştinţa străinului, deci vi s-a adus la cunostinta si odata cu aceasta permisul dvs va fost retras. E de la sine inteles ca nu mai aveati dreptul de a intra pe teritoriul Romaniei fiind in posesia unui document anulat. Daca asa e legea, pentru ce sa fie incalcata in cazul dvs.Dar repet aveti posibilitatea sa reformulati cererea si sa va fie eliberat un nou permis cu conditia ca de aceasta data sa respectati cu strictete termenele stabilite de legea romana.
ORDONANTA DE URGENTA nr. 194 din 12 decembrie 2002 (*republicata*) privind regimul strainilor in Romania
ART. 77 Cazuri de anulare şi revocare
(1) Oficiul Român pentru Imigrãri anuleazã, prin decizie motivatã, dreptul de şedere permanentã sau temporarã în România, dacã se constatã ulterior cã:
a) la data acordãrii dreptului de şedere permanentã sau a prelungirii dreptului de şedere temporarã strãinul nu îndeplinea condiţiile prevãzute de lege în acest sens;
b) dreptul de şedere permanentã sau prelungirea dreptului de şedere temporarã a fost obţinut/obţinutã prin folosirea de informaţii false, documente false sau falsificate ori de alte mijloace ilegale;
c) dreptul de şedere a fost obţinut în baza unei cãsãtorii de convenienţã, constatatã în condiţiile art. 63;
d) strãinul a fost îndepãrtat anterior de pe teritoriul României şi a reintrat, sub o altã identitate, în perioada de interdicţie.
(2) Oficiul Român pentru Imigrãri revocã, prin decizie motivatã, dreptul de şedere permanentã atunci când se constatã cã rezidentul permanent constituie o ameninţare la adresa ordinii publice, ca urmare a infracţiunilor sãvârşite pe teritoriul României.
(3) Oficiul Român pentru Imigrãri revocã, prin decizie motivatã, dreptul de şedere temporarã atunci când:
a) în urma verificãrilor efectuate de Oficiul Român pentru Imigrãri sau a sesizãrilor primite de la alte autoritãţi competente, potrivit legii, se constatã cã strãinul nu mai îndeplineşte condiţiile pe baza cãrora i-a fost prelungit dreptul de şedere ori nu mai respectã scopul pentru care i-a fost acordat acest drept;
b) se constatã cã strãinul a încãlcat reglementãrile privind frontiera de stat sau pe cele referitoare la angajarea în muncã a strãinilor;
c) se constatã cã strãinul suferã de o boalã ce pune în pericol sãnãtatea publicã şi nu se supune mãsurilor de tratament medical stabilite de autoritãţile competente.

Buna ziua,

Care sunt regulile de sedere pe teritoriul Romaniei o data permisul de sedere obtinut?

Din discutia de mai sus reiese ca daca se sta in afara tarii mai mult de 6 luni atunci permisul este revocat/anulat.

Dar ma gandesc ca poate are si persoana respectiva nevoie sa iasa din tara.. poate are o urgenta o problema in familie, si trebuie sa stea 2-3 saptamani , o luna doua...

Va multumesc
maxim2000 a scris:

- detin o viza shengen valabila !

Ati aratat ca aveti viza Schengen?
Conf. OUG nr. 109/2013 pentru completarea OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, puteati intra in Romania:

ARTICOLUL 128 ^2
Facilităţi la intrarea pe teritoriul României a străinilor titulari ai unor documente eliberate de state Schengen
(1) Străinii titulari ai unor vize uniforme, valabile pentru două sau multiple intrări, ai unor vize de lungă şedere sau ai unor permise de şedere, altele decât cele prevăzute la art. 128 alin. (1), eliberate de state Schengen, pot intra pe teritoriul României în vederea unei şederi neîntrerupte sau a mai multor şederi a căror durată să nu depăşească 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere pe teritoriul României, fără viză de scurtă şedere, dacă documentele prezentate sunt în perioada de valabilitate, iar numărul de intrări şi durata şederii autorizate nu au fost epuizate.
(2) Durata şederii pe teritoriul României nu poate depăşi dreptul de şedere stabilit prin vizele uniforme, vizele de lungă şedere sau permisele de şedere prevăzute la alin. (1)."

[ link extern ]

In privinta celorlalte intrebari, opinia mea este ca politia de frontiera a aplicat foarte strict legea, tinand cont de faptul ca permisul dvs. de sedere temporara este expirat. Expirat inseamna ca nu mai este valabil - nu vi l-a anulat nimeni. Pur si simplu fiind expirat nu-l puteau lua in considerare. Iar viza de la aeroport pentru intrarea in Romania nu puteati obtine, nu se acorda asa ceva decat la consulate. O puteati obtine usor din tara dvs.

Care sunt regulile de sedere pe teritoriul Romaniei o data permisul de sedere obtinut?

Pe durata detinerii permisului de sedere temporara regula este sa aveti sedere continua pe teritoriul Romaniei. Puteti pleca insotit de sotie insa exact pentru ce perioada nu va pot spune.

Acum ca a fost abuz sau nu cum au procedat nelasandu-va macar 24 de ore nu putem noi decide si nici nu v-ar ajuta cu nimic sa spunem ca da insa ma mir de ce nu a fost luata in considerare viza Schengen.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2015
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Conditii anulare permis de sedere elenakayy elenakayy Sotul meu are carte de rezidenta de familie valabila 5 ani eliberata acum aproximativ 5 luni.Noi locuim in UAE.Este necesar sa intre in Romania o data la 6 ... (vezi toată discuția)
Casatorie de convenienta ! alexsisco alexsisco Buna ziua , cine imi spune si mie ce efecte juridice mai are incheierea unei casatorii de convenienta ,pe langa anularea acesteia ? (vezi toată discuția)
Permis de sedere permanent ca membru de familie a unui cetatean roman kiki_mihailescu kiki_mihailescu Buna ziua! As dori sa ma ajutat putin cu o problema cu care m-am confruntat inainte de a calatori in scop turistic in Paris, Franta. Sunt cetateana cubaneza cu ... (vezi toată discuția)